Andriska07 Creative Commons License 2022.09.02 0 0 5196

Még csak az első számig jutottam, azért még reménykedek. 2-3 éve azt nyilatkozta, hogy van még benne 2 album, így a magam részéről számítok még egyre.

Nálam a TWNAH-val futott zátonyra művészileg a csapat, sajnos a Risk negatív fogadtatása teljesen beszűkítette a csapat mozgásterét annak ellenére, hogy szerintem kiváló album volt, nálam talán az egyik leghallgatottabb annak ellenére, hogy nálam is a CTE volt a csúcs. Arról kár vitázni, hogy a Risk megadeth vagy sem, mert amit Mustaine azt írja rá, hogy megadeth, akkor az is az. Olyan, minta a zenekar közönsége erőszakkal szűkítené be végül a zenét az általa legjobbnak véltre, aztán ez a vége. Egyébként többre becsültem volna, ha a Super Collider helyett kap egy Risk 2 címet az album, de ezt még Mustaine se merte volna megrizikózni. A 2000-es évek második 8db albuma leginkább a tehetetlen önismétlésről szól, egy best of albumot talán össze lehetne rakni belőlük.

De azért legyünk korrektet: a zenekarok egy-két kivételtől eltekintve (pl Maiden) 3-4 albumig tudnak általában karaktereset és maradandót alkotni, ehhez képest a Megadeth a '90-es éveket is becsülettel lenyomta, ahogy írtam a 8. albumig a minőség teljesen rendben volt. Metallica - s bár a hasonlóságok és a közös múlt ellenére mégis nehéz összehasonlítani a két csapatot - az utolsó igazán maradandó dobásuk az a bizonyos (és kicsit unalmas) fekete albumuk volt annak ellenére, hogy a szakma nem véletlenül talán legprofibban működő csapata.

Előzmény: Atom-anti (5195)