cinyoka Creative Commons License 2022.08.24 0 0 12448

Köszi a válaszokat, bár elég pikírt mondhatnám egy kicsit nagyképűen írtál...megnéztem a többi válaszaidat ebben a topikban, kb ugyan ilyen a stílus...elfogadtam.....

"A hosszű garanciát adó a pénzedet MOST kéri el, előre."
A FRONIUS meg előre kéri egy másik inverter árának kb kétszeresét.... ;)

De vajon fog-e MAJD helytállni sok év múlva?!
Vagy bottal üthetd a nyomát, miközben előre benyelte a pénzed." 

Nos, ez nem a terméktől, hanem a telepítő cégtől (is) függ ;) 

"A Fronius inverterek garanciájával kapcsolatosan van pár nagyon fontos, de mégis egyszerű tudnivaló, amiket ebben a cikkünkben tisztázni fogunk.

Az összes inverter típus alapjában véve 2 év teljeskörű garanciával rendelkezik, annak ellenére, hogy sokszor 5 éves garanciával hirdetik. Gyorsan tegyük hozzá, hogy ez nem átverés, elérhető az 5 éves teljeskörű garancia is, viszont ez szigorúan regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a telepítő – vagy az őket megbízó – cég fogja tudni a fiókjába, nagyjából 2 éven belül a https://www.solarweb.com/ oldalon....

Regisztrációnál viszont két lehetőség közül lehet választani. Egyrészt ott van a már korábban említett 2 + 3 év teljeskörű garancia, melyet a gyártó Fronius Warranty Plus névvel illet.
Másrészt választható az alap anyaggarancia is Fronius Warranty névvel, mely pár apró, mégis fontos dologban eltér az előzőtől. Ebben az esetben ugyan úgy megmarad a teljeskörű garancia a telepítés első két évére, viszont nem 3, hanem további 5 év anyaggaranciával egészül ki azt követően. Ezzel, habár összességében 7 évet érünk el, de a hosszabb idő lemondásokkal is jár. Az inverter garanciális meghibásodása esetében a cserealkatrészt vagy csereinvertert ingyenesen kapja az ügyfél, viszont ennek szállításáért már fizetnie kell. Ez jelenleg ~20€-s tételt jelent. Továbbá a szervizelést végző cég nem kap gyártói jóváírást az elvégzett munkájáért, azt az ügyfélnek kell teljes egészében megfizetnie. Ennek értelmében a kiszállás és munkadíj jogosan kerül az ügyfél felé kiszámlázásra...Hogy napelemes rendszer tulajdonosaként melyikkel járunk jobban? Ezt a kérdést minden ügyfélnek saját magának kell eldöntenie és ebben a kivitelező cégnek kell segítségére lennie. Érdemes belegondolni például abba, hogy nagyobb ügyfél-telepítői távolság esetén a kiszállásnak is komoly költsége lehet, így ekkor talán nem a legjobb a 2 + 5 éves variáció"

Hát ez alapján ha csak annyit kibír mint a FRONIUS garija tart (2+3 év) fele ár alatt akkor már bőven megérte...utána cseregaranciával egy újabb 5-6 év háááát én nem vagyok a pénzem ellensége ;)....a többi sallang csak marketing duma ;)

forrás: https://napelem.blog.hu/2019/08/08/fronius_inverterek_garanciaja_erdemes_ra_odafigyelni

Előzmény: Törölt nick (12447)