Mára, azaz vasárnapra is készítettem programot, de ez érthető okokból időjárásfüggő lett. Kinéztem az ablakon, és eldöntöttem, hogy irány a Bálna, ahol Design kiállítás volt, első lépésként odamentem nézelődni. Jó néhány tetszetős holmi volt kiállítva, például üvegből készült tárgyak, az evőpálcikát és az azt tartó csöpp állványt is ideérve. Szép gyűrűk, nyakláncok, mindegyik egyedi. Meglepő módon itt is voltak bőráruk, méghozzá kutyapórázok minden méretben, színben és fazonban. Az egyik szobában hat-hét érdekes formájú varrógépet.
találtam, és rögtön fel is ajánlották, hogy varrhatok magamnak egy csinos táskát, de nem éltem az alkalommal, természeti ellenkezés van köztem és a varrás között. Láttam még néhány érdekességet, de nem próbáltam ki semmit, úgy véltem, egy darabig nem fog esni, irány a Vörösmarty tér. Ott volt a Csárdafesztivál. A címéből sejthető, mi volt ott látható és ízlelhető. Igen, magyar vagy magyaros ételek, a lángost is ideértve, sör, bor, pálinka. Töltöttkáposzta, vörösboros marhapörkölt, sült kacsacomb, mindenféle körettel, a puliszkát is beszámítva.
Ami viszont a látni és hallanivalót illeti, élőzene volt, Sokan álltak s színpad előtt, hallgatták a zenét, sőt jó néhányan ütötték a ritmust, mi több, néhányan spontán táncba kezdtek, jól érezhetően a saját örömükre. Valamivel később egy alföldi tánccsoport is fellépett. Előtte láttam a felkészülést, egy fiú a tegnap már látott botforgatást gyakorolta, sikerrel. A tánc előtt egy két Petőfi versrészlet hangzott el, ami nagyon is illet ide. egyébként örömmel táncoltak, szépen és jól. Mosolyogtam, mert előttem két biciklis srác állt, alighanem külföldiek. Megálltak egy kicsit, aztán nem mentek tovább, éppen úgy, mint én vagy mint a legtöbben. Aztán valahogy úgy éreztem, hogy mérgesen süt a nap, ez közelgő esőre utalt. Nem is bántam, részint kell az eső, részint meg elfáradtam. Ez a négy nap a kultúra jegyében telt, de a következő napokon pótlom, amit elmulasztottam, most pár napig faragatlan akarok maradni!