Én valahogy megszoktam már, hogy egyszerre három sorozat legyen a Star Trek-ből, én már csak ilyen telhetetlen vagyok :)
Én nem kifejezetten rajongok azért az ötletért, hogy Excelsior sorozat készüljön. Valahogy nem passzolna az eddig szépen felépített világba. Nem biztos, hogy túlzottan eredeti történeteket tudnának kiagyalni és érdekesen venné ki magát a technika, ha úgy hagyják a tchnikai felépítést ahogy 10 éve látható volt az Excelsioron, akkor kissé gagyinak tünhet mai szemmel nézve, ha meg olyan felszerelése lenne mint a mai hajóknak, akkor pedig kissé megtöri a következetességet a Trek világában. Ja meg George Takei se olyna fiatal már és főleg nem olyan karizmatikus mint az eddigi kapitányok, pedig szerintem az eddigi sorozatok története is a kapitányok karaktere által lettek érdekesekebbek ill. eredetiek.
Visszatérve a 3 külön sorozatra, elmesélem mit néznék szívesen :
- Egy TNG kaliberű, űrhajóközpontú sorozatot mely továbbvinné a TNG, DS9 ill. Voyager vonalat , de valahogy egy sorozaton belül. Csak példának okáért most már fel lehetne térképezni a Gamma Quadránst is, mert szabadságon vannak a próféták és nyitva van a wormhole. És lehetne benne Enterprise-E vagy F Pl. Star Trek : Brand New Generation :)
- Ahogy Alatar is felvetette, egy Outer Limitsben megismert teljesen különálló részekre épülő sorozatot szivesen néznék. Ez viszont a TNG és Voyager közti kis lyukak tömködésére szolgálna oly módon, hogy a népek titkosszolgálatainak aktáit bogarássza valaki és így derülnek ki a dolgok. Pl. Star Trek : Secret Service vagy Star Trek : Unknown Details
- A harmadik pedig játszódhatna valamelyik Űrdokk-Űrbázis környezetben vagy a Csillagflotta Parancsnokságon. Pl. Star Trek : Headquarters