Jokki Creative Commons License 2022.08.16 0 0 4913

Szerintem meg elég ha az ember tud gondolkodni és számolni.

Tehát: a Kijevi csatában Árpádék-Álmosék nagyjából 150 ezren voltak. Természetesen nem fogadom el, hogy csakis katonák meg férfiak jöttek volna, ez szerintem hülyeség. Gondoljunk csak bele a tarsolylemezekbe, a mellkeresztekbe, a lószerszámokba, stb. ezeket mind el kellett készíteni, javítani akár cserélni is..... minimálisan mesteremberek kellettek tehát. 150 ezer embernek nem csak 1 lova volt, hanem legalább 3, vagyis 450 ezer lóval is kell számolni, azokat is kellett valakiknek gondozni. Marhák, juhok stb mind voltak Álmosékkal.

Az embereket etetni kellett, pontosan tudjuk, hogy a magyarok soha nem mentek sehová tyúkot lopni meg rabolni, még sokkal később, az ún kalandozások idején is számtalan leírás bizonyítja, hogy a magyarok mindig megszervezték az élelmezésüket. Soha nem a helyi lakosoktól vették el. Mindent saját maguk gyártottak, beleértve például a nyílhegyeket is. Abból is több tonnát kellett előállítani egy ilyen művelethez. Nyilván a mesteremberek, a lovászok, stb, nem magányosak voltak, jött velük a család is.....

És már bőven félmillió embernél járunk.

De ez a csak a legminimálisabb logikus szám. Ennél valószínűleg sokszorosan többen voltak.

Persze lehet elfogadni az MTA idióta állításait is a 20-30 ezer lovas katonáról - csak azt tudom nekik ajánlani, hogy ismételjék meg 20 ezer lovassal ezt a hazajövetelt. Amúgy kíváncsi volnék, hogy a Feszty körkép alá mondott ökörségeik, nevezetesen a szerintük itt élő fejlett szláv lakosság, mégis mennyire volt fejlett, ha a Kárpát medencét elfoglalta tőlük alig 20 ezer lovas????De ezek már csak amolyan nüanszok, természetesen a Kárpát medencében soha egyetlen szláv se élt, már csak azért se, mert amikor Álmosék ide bejöttek nagyjából 559-ben, akkor szlávok még nem is léteztek.

Előzmény: merigazoi (4912)