köszi! közben én is megtaláltam, hogy új darab, ezért nincs róla fórumokon sem sok info.
Ha hosszútávú tapasztalat nincs is, az azért gyorsan ki szokott derülni, hogy túltolta e az ETA az egyszerűsítést/olcsósítást műanyag, szétszedhetőség, beállíthatóság terén.
(bár az elpusztíthatatlan ETA2801 helyett bevezetett H50-ből majdnem sikerült vennem, mostanra meg látszik, hogy papíron semmi baj az új kézihúzós szerkezettel, a valóságban meg rengetegen küzdenek autal, hogy a felhúzó mechanizmus elég érzékeny lett egészen kocsi túlhúzásra is, ami ugye már csak üzem közben derül ki).
Azt hiszem peches vagyok ezzel a svájci óra vonallal. Ahányszor úgy döntök, hogy megengedhetem Magamnak, hogy vegyek valami drágább darabot, lecserélik az addigi szerkezeteket valami újra. Ezért nem lett vagy 6-7 éve Certina órám, mert ott akkor jöttek a kevésbé fényes PM80-ak, most a Longines vonalon futok bele a generáció váltásba, egyszer nagyon közel voltam egy Omegához, ott akkor cserélték a 1861-et.
Kb 1 évvel vagyok lemaradva a Swatch csoport olcsósítási/megújítási hulláma mögött, vagy gyorsabban kell növelnem a fizetésem, vagy elfogadni, hogy az éves bonusz masszívabb részét kell bedobom 😀
Azt hiszem lassan ideje vennem a bátorságot a használt piachoz (ettől sajnos félek 🙁), és keresni egy szép ETA 2824-et, esetleg egy 1861-el szerelt Omegát, vagy feliratkozom egy Rolex OP36-ra, mire megjön, addigra elfogadom, hogy az éves bónuszt órára adja a cég 😀