Na de Keresztanyu által felsorolt önkormányzati képviselőket (a hálózat tagjait) mikor választották meg?
Én úgy tudom, hogy a polgármestert és az önkormányzati képviselőket egy időpontban választják, de itt eddig még csak szó sem volt a képviselők megválasztásáról. A képviselők miért nem kapányoltak?
No és a legnagyobb rejtély:
Lúdmillát ki és mikor választotta meg alpolgármesternek? Damil megválasztása nem terjed ki az alpolgármesterre, az alpolgármestert a képviselő-testület választja.
Milyen alapon kiáltotta ki magát alpolgármesternek a túlvezérelt Lúdmilla, amikor senki nem választotta meg annak?
Ja, és hogyan lehet egyáltalán Lúdmilla alpolgármester, amikor nem választották meg önkormányzati képviselőnek sem?
Ha jól értem, ha egy alpolgármester van, akkor azt a képviselő-testület tagjai közül kell megválasztani.
Alábbiaknak cca. 10 másodperc utánanézni a neten (még Nagyasszonyéknak is, ha már az egész sztorijuk egy polgármester választás körül forgott):
A képviselő-testület a polgármester javaslatára, titkos szavazással, minősített többséggel a polgármester helyettesítésére, munkájának segítésére egy alpolgármestert választ, több alpolgármestert választhat. A képviselő-testület legalább egy alpolgármestert saját tagjai közül választ meg. Az alpolgármester jogai és kötelezettségei a megválasztásával keletkeznek, a megbízatás megszűnésével szűnnek meg.