Üdv. mindenkinek!
Tegnap ismét volt alkalmam néhány órát eltölteni Debrecenben, és tömegközlekedni a város különböző részein. Ezúttal is jegyzeteltem, hogy mely régi Alfa/Volvo Cíviseket látom forgalomban, mivel nem nagyon látok olyan oldalt, ahol követve vannak a leállítások is. Amikkel találkoztam a következők voltak:
LMG- 001, 021, 025, 041, 043, 044, 051, 056, 060, 067, 068, 078, 087, 097, 103, 128, 137, 140. Ezek tehát még biztosan közlekednek.
Kérdés, hogy mik lettek mostanában leállítva (illetve van-e valakinek listája az eddig leállított Cívisekről) a legújabb új buszok helyett? Azokból egyébként láttam 2-t is, AA AT-974 és 975
Viszont ami feltűnt, hogy hétvégi menetrendnél arányaiban jóval több régi Cívisbuszt láttam, mint új Mercedest. Utóbbiakból a fenti 2-n kívül még egy SZS-s csuklóst meg 1-2 SVE-s szólót láttam, mást nem. Kb. 1 hónapja is volt egy szombati látogatásom a városban, akkor is feltűnt.
Lehet tudni, hogy mi az oka, hogy inkább a régi kocsikat járatják az újak helyett?
Ide kapcsolódva egy másik kérdés: nálatok is van ez a "sajátkocsis" rendszer (arra gondolok ami Miskolcon is - bár ott is márcsak papíron az utóbbi évek káoszainak köszönhetően), azaz, hogy minden sofőrnek megvan a beosztott busza/végállomása, ezáltal minden busznak is van jellemző végállomása, ahol a legtöbbet van, vagy teljesen véletlenszerű, és minden nap minden sofőr másik kocsival van, és minden busz máshol van? Hogyan működik ez nálatok?
A villamosokkal kapcsolatban is van egy hasonló kérdésem: már többször láttam, hogy az 1-esen szombaton is van több KCSV. Ez azért furcsa számomra, mert - ahogy a menetrendet nézem -, az 1-esen 6 db, a 2-esen 7 db villamos van szombaton, CAF meg ugye 18 db van, tehát ki lehetne adni csak CAF-okkal is mindkét vonalat. Itt szintén mi az oka, hogy a KCSV-k helyett a CAF-ok (egy része) állnak ilyenkor?
És még egy apróság: a múlt hónapban valamelyik RMD-s Mercedest már szürkében láttam. Mind az 5 db RMD tejeskávé színben jött, és az már utólag lett arculatostva, igaz? Ha igen, a többi is át lesz fényezve?
Köszönöm!