hamvasat Creative Commons License 2022.08.06 0 0 84532

Hali!

Üdv Hochkar-ból, nem messze Mariazelltől. A mai napra nem jött be a dupla vagy semmi :-)

Reggel hétkor indultunk Balatongyörökről. Úgy kezdődött, hogy Kőszegig olyan széllökések voltak, hogy alig bírtam az úton maradni. Átértünk Kőszeg után a határon, a hegyek között már fogták az erdők a szelet, finom 24 fok volt, szép táj. Gloggnitzig minden frankó volt.

Gloggnitz központja fel van túrva, a terelő táblák hiányosak, mentünk két plusz kört a városban, de "végtelen ciklusba" keveredtünk. Útközben feltűnt egy peckes, nagyon csicsa bőrkabátos 50-55-ös fickó, aki egy 250-es Majestyvel kevert, mint a fagyigép. Meg is jegyeztem páromnak, hogy de vagány az öreg szerkója.

Aztán megálltam, hogy megnézzem a térképen, hogy hogy jutok ki a városból. Ahogy nézem a telefont, egyszercsak megáll mellettünk a Majestys csóka. Jópofa volt, kérdezte merre akarunk menni, a Kalte Kuchl jutott eszembe, mondtam. Erre mondja, hogy hazaszalad a telefonjáért, meg szól az asszonynak, hogy változott a program :-) ott lakott száz méterre, pár perc múlva már vissza is ért és felvezetett minket. Bőszen mutogatta a trafikat, meg karral hadonászott, hogy merre kell menni. Képes volt 40 km-t elkísérni minket, közben elkezdett az eső is esni. Kalte Kuchl-ben meghívtam egy sörre, mi meg ettünk egy Apfel strudelt. Elmesélte, hogy ő horvát és 30 éve él itt és hogy évente 15-17e km-t motorozik a kis Majestyvel, ami hát...elég lepukkant volt :-) De boldog vele :-)

Némi beszélgetés után jöttünk tovább, de az eső miatt kicsit faragtunk az útvonalon, a 31-es utat kihagytuk.

Egy helyen megàlltunk egy fahídnál az Ybbs folyónál. Ahogy álltunk a hídon, látom, hogy kisebb és nagyobb, úgy fél méteres pisztángok kezdenek jönni mindenhonnan és alattunk helyben úsznak, mintha várnának valamit. Vártak is...kaját. morzsolt műzliszeletet, zsemlét dobáltunk nekik, úgy nekiestek, mintha piranhák volnának. A nagyobbak simán egyben lenyeltek egy negyed műzliszeletet. 

Végül Hochkar magasabban volt, mint gondoltuk, 9 km meredek út vezet fel. Tejföl köd, az orromig sem láttam. Fent 13 fok, 1500 méteren. Lepihentünk érkezés után, el is aludtunk, rég nem esett ilyen jól egy kis délutáni szundi :-)

Reméljük holnap jobb idő lesz, mert a pingpongasztal simaságú utak kanyarjaiból semmit sem élvezhettünk eddig.

Ja, egy helyen megindult a "hegy", kövek estek elénk az útra. Nem nagyok, focilabda méretnél kisebbek voltak, de megleptek.