Dr.Doolittle Creative Commons License 2000.02.22 0 0 26
Mocsok drága a benzin, és amennyire én tudom, a benne található "rátétek" között vannak fix összegűek is, amivel mindenkori kormányunk izgalmas játékokat jácchat. Ha felmegy az olaj ára a világnak az ő pijacán, széttárja a kezit. Ha meg lemenne, villámgyorsan emelik a fix összegű elemet, legfeljebb némi koncként néhány fillérrel lejjebb mehet a fogy. ár. Olyan ez, mint amikor a 90-es évek elején a külföldről behozott autók fogyasztási adóját csökkenteni kellett 33 %-ról a franc tudja mennyire, mert törvényellenes volt a megkülönböztetett kulcs. Erre bevezettek valami 11 %-os, asszem importforgalmi adónak keresztelt sarcot, amiről az illetékes a riporter kérdésére nem tudta, hogy mit jelent, közölte, ennek nincs igazán közgazdasági tartalma, csak az állam nem engedhet ki ekkora pénzt a zsebiből. Bezzeg az enyémből... Egyébként érdekes módon valahogy kimaradt a zorbán féle 1999-es sikermaszlagból, hogy az üzemanyag ára másfél év alatt többet emelkedett, mint az előző kormány négy évében (bár lehet, hogy tévedek, de asszem nem sokat). Ellenben a villany árának az előző kormányhoz viszonyított csekélyebb emelését azt kihangsúlyozta, pedig aki gondolkodik, az tudja, hogy ha nem ők tették volna meg, OVI-nak kellett volna. (Bár én elhiszem, hogy nem, de akkor rajta fiúk, csökkentsétek a villany árát az általatok elképzelt szintre... a nyugdíjemelést is lehetett...:-))