Ja ott bele keveredtem némileg, próbáltam javítani is, de lehet az sem lett teljesen helyes.
(Közben más itteni fórumokon tudomány-filozofálgatok és hát a kettő kissé más, nehéz át és visszakapcsolnom)
Gondolom tudtad jól érteni magam is tudom mi a helyes persze.
A lényeg a számomra és sokak számára az, hogy amit hirdetnek és írnak róla, hogy kis-teljesítményű konnektorba dugható napelemes rendszer és Ausztriában és Németországban működik és engedélyezett, az hazánkban nem engedélyezett...
de a helyett van még is valamiféle napelemes alapú, de még egyszerűbb és még olcsóbb megoldás a fűtés vagy meleg víz előállítás KISEGÍTÉSÉRE...több lehetséges variációban is. Ami nem igényel energiaszolgáltató engedélyeztetést sem. Igaz fix bekötéssel, összehangoltan, meg nagyon körültekintőnek kell lenni, de ... ~300-400 eFt körüli összköltséggel kihozható egy ~6-7 paneles ~1500-2000 W-os ilyen direkt rendszerke. Ezt számos leírás és már működést bemutat videó is igazolja. Ez valóban csak a fűtés és villanyszámla esetleges duplázó, vagy hétszerező árkategóriába való átnyuló részének a csökkentésére, vagy féken tartására alkalmas... az alap fűtési rendszer és alap meleg víz ellátási rendszer mellé beszerelten. Azt viszont tudja és akár 2-3 év alatt megtérülhet belefektetett összeg.