Maci_P Creative Commons License 2022.08.02 0 0 20206

Virágzáskor feltehetően botritiszre, de érzékeny, így olyankor igényel valamilyen védelmet, egyébként ütésálló fajta - de ilyenkor hozzá szoktam tenni, hogy megfelelő területen, megfelelő zöldmunkával.
Nálam a terület, meg talán a száraz nyarak, esetleg az alany miatt, de fürtkocsánybénulásra erősen hajlamos. Az említett alanyprobléma talán úgy szólt valami leírásban, hogy 5BB nem jó, inkább T5C, de ennek érdemes utánajárni.
Mivel nálam már tavalyelőtt és tavaly is aszály volt a bogyónövekedés idején, idén meg aztán katasztrófa, azt figyeltem meg, hogy a finom íze kevéssé alakul ki - bort készítek belőle, így az abban lévő illatok-ízek hiányoznak. Egyébként túlterhelve, korán szüretelve sem hozza azt a világot, amit szeretek benne. Nagyjából 21-22-es mustfok (magyar) körül érdemes szüretelni, savra ügyelve, de mivel csemege részben, magas savra nem kell számítani.
Egyébként normálisan csapadékos években nagyon brutális a növekedése. Ja, úgy vettem észre, hogy a 3. rügytől terem normálisan, szálvesszőn képes fél kg-os fürtöket is adni.

Előzmény: Husi06 (20201)