Alec123 Creative Commons License 2022.08.02 0 0 762

Szia!

Köszi a válaszod Vasti.

Én most Continental ContiEcoContact 5 nyári gumit használok, s mint ahogy már írtam elöl 2.6 bar, hátul 2.5 bar nyomásra fújom. Nyilván ez használat alatt felmegy +0.1-0.3 barral. Én magyar utakon, főleg kelet-magyarországon használom.

Sajnos itt az utak nem valami jó minőségűek. Mikor szabadságon voltam, akkor átmentünk Ausztriába. Ott az utak jobb minőségűek voltak. Ég és föld a különbség! Gondolom ezt Te tapasztalod is.

Kíváncsi voltam, hogy az ECO módra fújt (2.8 bar) gumik hoznak-e valami jobb eredményt a használat közben.

Én is úgy gondolom, hogy nem érdemes az itteni utakra a nagyobb nyomást használni. Még így is ha egy rosszabb mellék úton megyek, akkor a nagyobb méret miatt érzem az út minőségét. Hamarabb érezni az ütéseket, rázkódásokat. Kerülöm is a gödröket, kátyúkat...

A gumi amit használok az jónak tűnik, jól fekszi az utat. Jó minőségű, nincs vele gondom.

Csak néha érzem a megúszást, mikor egy kicsit gyorsabban veszek be meredek kanyarokat. Nem vészes, mert jól korrigálható a gumival az úttartás.

Amúgy én is megfontolt, nyugodt sofőr vagyok. Vigyázok a kocsira, a technikára...

Egyébként igazad van. Vigyázni kell a futóműre, mert a szervizben többet kell majd fizetni, mint amennyit meg lehet spórolni a fogyasztással. Még a nem rezsi csökkentett árak mellett is.

Te a nyári és téli guminyomás között alkalmazol eltérést?

Ugyanarra fújod a gumikat télen, mint nyáron?

Preferálsz valami gumimárkát?

Minőségi vagy közepes gumi?

Téli/nyári vagy négy évszakos gumi?

Mik a véleményed ezen kérdésekről?

Egyébként más is megírhatja a véleményeit, tapasztalatait ezen kérdésekről...

Előzmény: Vasti (760)