Én sem látok a színfalak mögé, nekem is csak (laikus) meglátásaim vannak.
Azzal hajlamos vagyok egyetérteni, hogy sajnos Máté felett is eljár(t) az idő. Bár hozzáteszem, valahogy mint irányító mindig az volt az érzésem, hogy nála folyt leginkább a labda - jó értelemben. Jó ütemben jöttek a passzok, a társak tudták, mire számíthatnak - sokkal kevésbé volt rá jellemző, mint pl. Petarra, hogy még belecselez egyet, és akkor az átlövő már elveszti a lendületét, mire megkapja a labdát stb. Ezt mindenképpen a javára írom.
Viszont látva azt, merre mozdul a csapat: legjobb korban lévő játékosok jönnek, megfelelő izomzattal, akik védekezni is tudnak - itt sajnos Máté eleve hátrányban van, és ha a térde miatt ehhez képest is limitáltan használható (erről nekem nincsenek infóim, úgyhogy lehet, hogy tévedek), akkor jogos, hogy tőle válnak meg.
Szóval szakmailag ezt a döntést még el tudom fogadni - a hogyan-t tekintve viszont megint csak nem tetszik ez az egész. A F4 után Máté még úgy nyilatkozott, hogy "jövőre is megpróbáljuk", majd kb. 1 hónap múlva kiderül, nem számítanak rá. A közlemény meg siralmas - pont azért, mert ilyen váratlan helyzetben történt a váltás, illene - tudom, hogy nem kötelező, de szerintem illene - indokolni ezt. Pláne amikor egy magyar csapat esetében a magyar válogatott irányítójáról van szó.
(Nekem mondjuk már a Marija-féle interjú is eléggé visszafogottnak tűnt, ilyenkor azért szépen meg lehetne írni azt is, miért is megy el az illető.)