Igazából szerintem nem rossz ötlet hogy bevezették a Nyugati kiskörútat is a közlekedésbe, de nem így.
Én azt sem tartom jó ötletnek hogy a Piac utcáról minden szaműzve lett. A 14-es és a 42-es útvonala gyakorlatilag végig megy a kiskoruton a semmi közepén és nem érint semmit. Nem így kellett volna, pont a fontos megállókat vették ki belőle.
A 42-es menetrendje tényleg nagyon zavarzékony volt, rengeteget késtek főleg tanítási időszakban. Nem feltétlen rossz az, hogy kettévágták a 47-42-est de annak idején pont azért olvasztották össze, hogy átszállásmentesen ellehessen jutni a Teglaskertbol a belvárosba, na most ez pont megszűnt.
Sokkal értelmesebbnek találtam volna, hogyha a 42-es marad a Piac utcán, a régi útvonalán annyival rövidebbként, hogy a Nagyallomastol.
Es pl a 47-est kellett volna meghosszabbitani a Segner térig a kiskoruton át vagy mint a 49Y-t, hogy a Széchenyi utca érintésével vagy pedig a Hatvan utcáig a kiskörúton majd a Hatvan utcán át a Segnerre, szerintem több utast vonzott volna mint így. A 14-es pedig legalább az OTI-nál maradhatott volna ha mar a buszallomás és Segner tér kikerült. A Nagy Imre utcai szakaszra pedig mehetett volna a 12-es a Segner tér - Hatvan utca -Nagy Imre utca - Csemete utca vonalon, vagy akár a 15 15Y és az pedig a Széchenyi Kossuth utcán át érné el a Klaipedát. Lehetett volna szerintem jobban átszervezni oda a közlekedést mint így ami lett.