Egy hete jöttünk meg bibione ból, egy tengerparti központhoz közeli egyszerű apartmant vettünk ki, gondoltam megosztok veletek pár információt ami hasznotokra válhat:
Borzalmas ahogy leépül bibione. olaszország sose volt a fényűzés szinhelye, De azért azt alig hiszi az ember hogy még vannak ennyire kritikán aluli szallasok Európában! Nagyon figyeljetek mit vesztek ki mert a fotók csalnak. voltam többször Bibioneében voltak hasonló kategóriájú egyszerű apartmanok de legalább 150-200 000 Ft-ból megvolt egy hét. Most viszont 600 000 Ft egy hét a leg retkesebb szálláson. Igaz a 150 000 Ft a szállásunk júniusban előszezonban volt de főszezonban az is csak 250 körülre kúszott fel, figyeltem.
Az ember nem akarja elhinni hogy a tulajdonos nem Újít fel, inkább ”agenziat” vált, és ha nem veszik fel a megbizast a közvetítő cégek kiadásra, akkor átmegy egy másikhoz aki úgyis felveszi a jutalék reményében. Ne feledjétek ezek a közvetítő irodák, ingatlan irodák akiket mar ismerünk Magyarországon!
Magyarország fényévekkel előttük jár úgy gondolom.Balaton parton ha keresnék se találnék ilyen kategóriájú szállásokat mint Olaszországban!
Konkrétan most egy tengerparti szállást kerestünk a gyerekek miatt hogy közel legyünk a part hoz, és a ”laguna piccola”-at választottuk.
Lehet hogy jövőre már kénytelenek leszünk elbúcsúzni Bibioneétól.
A probléma abból adódik hogy nem szívesen veszünk ki 1 millió Ft fölött szállodát bibioneban (mert tudok annyitól kezdődnek), amikor 1 millió Ft-ból Törökországban vagy Egyiptomba olyan ötcsillagos szállodát veszek ki melynek a medencéjebe az itteni szállodák medencéje 10-15 szőr fér bele kb. és akkor még nem beszéltem az ellátásról ami törökbe van, nem beszéltem a kultúráról amit Egyiptomba látok, nem beszéltem az egyiptomi Vörös tengerről, a sivatagban való Quadozásról, és magáról az egyiptomi sivatagban az esti csillagos égboltról!
Én mindenkinek azt javaslom hogy ne menjen Bibionéban, inkább menjen egy repülős egyiptomi útra ugyan ebből az árból!Nyilván azok akik nem szeretik az esetleges gyomorrontást, vagy az európainál teljesen más kultúrát, a sivatag sem érdekli és a vörös tengeri élővilága sem, akkor menjen Bibionébe, de számítania kell arra hogy ugyanezert az árért közel nem kapja azt, mint Egyiptomban, hanem vissza csöppen a 70-es évekbe retkes koszos mocskos apartmanokba!
Bibione a magyarorszagi legszegenyebb reteg nyaralohelye! Azerz szomoru mert egyebkent nem lenne rossz. Lehetne belole vilagszinvonalu beach et csinalni! Nem kene hozza sok, csak az emberi kapzsisag ne lenne (ez az oka sajnos a legtöbb problemanak), és akkor a tulajdonos megbecsülné annyira az ingatlanját hogy a kiadasbol amit elért, felújítaná azt!
Sajnálom hogy ez az érzés alakult ki bennem hogy ez a hely ahol a gyerekek legjobban érezték magukat lassan le kell hogy kerüljön a nyaralási listáról.