"Nagyon kiváncsi leszek a következő (Aki 2022 Basho) torna banzukéjára."
Jellemzően az itt dóhöngő hpség népbutító voltára, hogy miután pusztán kimenni az utcára is felért volna kisebbfajta öngyikjiossággal, ahogy megszületett a Nagoya 2022. végerednény, legalábbis a Makuchiban
és a Juryo-ban mind a feljutás, mind pedig visszalépés, a Makushitában pedig, a Juryoba felkerülés szem-pontjából átgondoltam ezt a Banzuke - kérdést, csak és csakis a feltételezhető változások szempontjából.
Eszerint :
1a./ Makuchi - Sanyaku-Ozeki : Takakeisho E, SHodai W és, illetve
Mitakeumi 2E (az ő esetében feltételezve, hogy a kado ban nekifutás és a
make koshi végeredmény együttes megléte szempontjából nem az első 6
nap 2-4 mérlege, hanem a 7. naptól életbe lépő Covid-okozta visszalépés
lesz a mértékadó az ő Aki 2022. Banzuke rang-besorolása tekintetében),
Megjegyzem, hogy Ichinojo esetében - szerintem egy reménybeli Ozeki-promóció még abban az esetben
sem lehetséges, ha az AKi 2022.-n valami, a mostanihoz mérhető kachi koshi - eredményt alkotna, mert-
mivel, még ez esetben sem teljesülne az a feltétel, hogy a promóciót megelőző 3 utolsó torna alkalmával
kachi koshi és együttesen legalább 32 - 33 győzelem a mérlege. A 2022. Natsu alkalmával ugyanis nem
állt rajthoz és 0 - 15 mérleg all a neve mellett. Ehhez tehát, egy kiváló Aki 2022. eredmény mellett még
egy, majdnem hasonlóan kiváló Kyushu 2022. kachi koshi eredmény is kellene az Ozeki-promóciójához.
1b./ Sanyaju - Sekiwake : Wakatakakage SE, Ichinojo SW és, illetve Hoshoryu 2E (szerintem utóbbi
számára, a Nagoya 2022.-n nyujtött teljesítményével (9 - 6 / kachi koshi
mellett), ezt bőven megérdemelné), (Daieisho besorolását lásd lentebb),
1c./ Sanyaku - Komusubi : Abi E, Daieisho W (ő az első 12 nap után 6 - 6 erenénnyel állt, utána Cov-
visszalépés és az én szememben ez is egy határeset abban a tekintetben,
hogy akkor itt és most az első 12 map utáni eredmény, vagy a Cov miatti,
a 13. mapion történt visszalépése a mértékadó),
1d./ Maegashira : itt és most csakis a Juryo-ba visszalépés tekintetében (a Cov káosz miatt)
Teljes a káosz a rengeteg Covid visszalépés niatt, de : Daiamamami az első 12 napot 2 - 10 - mérleggel
zárta és ráadásul a 2. napi leállása nem a Covid következménye volt, mert abban az esetben már nem is térhetett volna vissza az 5. napon. A 13. napi, Covid-miatti visszalépése már csak hab volt a tortán és az
előbbi, magyon negatív mérleggel, M17 -helyről így is mindenképpen vissza kellene őt a Juryo-ba sorolni.
A másik delikvens Shimaniuni, akinek M9 pozicióból sikerült "majdnem terített betlit (1 -14) produkálnai"
emiatt, szerintem bőségesen rászolgált a visszasorolásra a Juryo-ba. Azaz, az Aki 2022. Basho-ra ketten léphetnének vissza a Juryo-ba.
2a./ Juryo - ból felkerülés : Adott a létszám (2 fő). Ebből is az egyikük (Ryuden (1E (12 - 3 kachi koshi
és ráadásul Juryo Yusho) és ez magától értetődő, míg a másik helyre nálan
maximum Mitoryu (4W / 9 - 6 kachi koshi) kandidálhat. Utóbbi határeset.
A következők, Hiradoumi (8E / 10 - 5), illetve Hokuseiho (13E / 11 - 4 / Yuryo Yusho Doten). Ők szerintem márszóba se jöhetnek a Makuchi-ba felkerülés szempontjából. A Makuch-ba, most csakis 2 fő juthat fel..
2b./ Juryo - ból visszalépés : A három Makushita-ba visszaléoő : Ishiura (10W / 0-15), Kaisei (11E / 5-10)
és valamint Yago (12W / 4-11). Talán Kaisei tekinthető határesetnek,de hát
már 35 éves és neki is át kéne gondolni egy tisztességben megőszült intal
lehetőségét.
3a./ Makushita előre-lépés : csak felsorolás (különösebb indoklás nélkül) : Az előbbiek alapján márom fő
Takakento (1E / 4 - 3), Kinbozan (1W / 6 - 1) és valamint Kanno (2W / 5 - 2).
Talán még annyit érdemes itt megjegyezni (mert-hogy a korábbiakban is foglalkozrunk vele), hogy most
le-ketyegett büntetését követően, Sd22 rangban (7 - 0 / Sd Yusho - t teljestett Asanoyana az Aki Basho-n (gondolom) valahonnan a Makushita derekáról (Ms 30 - 40 tájékáról) futhat nek a további "hegymászás"-
nak. Idejeis már és annak is, hogy lehetőleg hibamentesen kapaszkodjon, mert még ez esetben is 8 - 9
tornára lesz minimum szükség, számára a Sanyaku - ba visszaérkezéshez. Szóval, ez már erősen 2024.
tele - ravasza és ő se fiatalodik.. Azaz, addigra éppen betöltheti a 30-at.