Sziasztok. Az elmúlt 3 évben tőbb alkalommal volt kövem, 8-11mmig.
Minden esetben kőzúzásra mentem, volt, hogy 1 kővel 3 alkalommal is. Nekem 3 évembe tellett, mire rájőttem,hogy a kemény sajtok fogyasztása okozz a kövek létrejöttét. Előszőr én is a szokásos folyadékhiányra gyanakodtam, aztán évekbe telett, mire rájöttem, mitől lettek a calcid köveim. 2021 novemberéig elhagytam a kemény sajtok evését,így közel 1 évig tünetmentes voltam. Akkor megint elkeztem fogyasztani,, szinte napi szinten, idén februárra meg is lett az újabb 8mms kövem. Ekkor zúzás, azóta megint nem eszem a k.sajtot,most voltam fél év múltán kontrolon, megint nincs kövem. Mindenkinek, ha évekbe tellik is, ki kell szűrnie mi okozza a követ, köveket, bár tudom ez nem könnyű. Viszont amit én észrevettem, zúzások óta pl a vesém amelyikben a kövek voltak, pl a hidegre sokkal érzékenyebb. Ha nem vigyázok, öltözködés, stb azonnal megfájdul. Zúzás előtti években sosem tapasztaltam ilyet. A vesémmel pedig nincs baj, mert idén áprilisban voltam hasi ctn, ami a vesémet, és más minden szervemet épp, egésségesnek talált. Nekem egyébként ha görcsöm volt, a nospa sosem segített, ellenben van itthon mindig pár ampulla voltaren folyadék, amit görcs esetén a háziorvos, vagy az ügyeleten is beadnak. Ez eddig minden erős fájdalomnál hatott. 4db van egy dobozban pár 100ft,a háziorvosnál lehet iratni.