RTpapa Creative Commons License 2022.07.24 0 0 7161

Alapvetően egyetértek a "húzós" észrevételeiddel is.    Ichinojo mellett énnálam legfőképpen a vele kapcsolatos empátia súgta, amiket

irtam. Ha az ő oldaláról nézzük a dolgot, akkor a győzelmet 100 %-ig megérdemli, becsületesen megdolgozott érte, mindent beleadott

amit beleadni képes volt.  Az eddigi életét is egy ilyen eredmény elérésének vetette alá.   Örülök, hogy ennyi azért az életében sikerült

neki.  Nem szimpatikus dolog az érdemeit elvitatni.

Ugyanakkor  azt is  gondolom, hogyha a szumóbirkózásnak az lenne a csúcsa,   amit ő mutatott,   hát akkor a sok szumó fan, 95%-a

elpártolna.   A különdijakat illetően, talán az ózumo itt a szokásjognak a foglya. Nekem csalódás, mert legalább 5-6 olyan versenyző is

akadt, aki küzdőszellemben, technikai tudásban, zsenialitásban, ...   stb legalább 10-szer akkora teljesitményt nyújtott mint ő.  Innen

nézve igazságtalan nekem a dolog.

Nagyon kiváncsi leszek a következő torna banzukéjára.  A sanyjaku-ból senkit sem fognak lefokozni,    van 2 sekivake, 2 komosubi,

Ichinojo meg M2 volt most.  Egy torna-győzelem miatt illene sekiwake-t csinálni belőle. Lesz-e?  Lesz-e 3 sekivake ? Beigérik-e neki

az ózeki promóciót, pl. azzal, hogy ha a következő tornán szerez 12 győzelmet?  Valahogyan az én szememben az ő performansza

még a jelenlegi ózekikétől is elmarad.

Ami a covid-out-okat illeti. Az NSK itt nagyon elbaltázott valamit, de lehetséges, hogy a japán szumó-fanok olyan "birka-népség",

hogy ezt ez elcseszett dolgot kritika nélkül, boldogan, teljes odaadással megünneplik.

Előzmény: dave_dömper (7160)