Honda Jazz-ról Mopedautóra !
Sziasztok , a segítségeteket kérem .
16 éves újonnan vásárolt 70 ezer km-es Hondámat nyolcvan évem miatt egy Mopedautóra szeretném váltani .
Több gyártó többféle tipusával lehet találkozni itt-ott , de ismertetés vagy teszt nem található .
A japánban gyártott Hondát azért vettem már öt autó után , hogy hátra lévő időmben javítgatás nélkül kiszolgáljon , amit meg is tett .
Most is ilyet keresnék . Műszaki emberként régebbi autóimat még bütyköltem , a Hondát már nem kellett , és így idősen már a mopedet sem szeretném . Elég a Bionix bicajomat szerelgetni .
Tanácsot , valami fényt kérek tőletek az útvesztőben .
Az Aixam tűnik jónak , de látok Microcar , Ligier , Jdam , Casolini , stb tipusokat és klf Kubota , Yanmar , Lombardier , stb motorokat .
Melyik a megbízható , milyen gyártásúak , miből van a váz és a kaszni ? Törésre , rohadásra melyik hajlamos ?
Mit kell megnézni a vásárláskor ? Mivel csaphatnak be ? Milyen papírok legyenek ?
Meghibásodás , javítás komoly gond lehet . Balatonalmádi környékén senki sem ismeri ezeket , távolabbi szerviz ezekkel szóba sem jöhet .
Remélem hogy a Hondát talán 2M körül el tudom adni és ezért találok egy jó állapotú mopedet , ami a bevásárlásokhoz és 10-20 km mozgásokhoz még kiszolgál engem .
Megpróbálok a 30-i találkozóra átmenni (esetleg bicajjal) , ott legalább élőben láthatok néhányat .
Segítségeteket köszönve , üdvözlettel : Metcal