gabcus Creative Commons License 2000.02.21 0 0 189
Hi Mindenki!

Előszőr is elnézést kérek mindenkitől, hogy mmár megint látszólag nem ide illő témával hozakodom elő, de az összes lehetőséget meg akarok ragadni a célom eléréséhez. Ez a cél pedig nem más, mint a Trek népszerűbbé tétele. A következőt ötlöttem ki:
Ha logikusan végiggondoljuk a folyamatot (ezt mindekire rábízom) a Trek népszerűsége nem a mozifilmekkel hanem a sorozatokkal kezdődik mindenütt, ergo a sorozatok levetítésével elég nagy népszerűséget lehet generálni ahhoz, hogy a folyamat öngerjesztő legyen, és eltartsa a többi megjelenést (film, video, stb.). Ehhez arra van szükség, hogy meg tudjuk győzni a kereskedelmi csatornák mindenható műsorigazgatóit a Trek profitabilitásáról. Na, itt jött az ötlet, amihez egy kis háttérinformáció szükséges.
A sorozatokat nem a Paramount hazai képviselőjétől vásárolják a tévék, hanem közvetlenül kintről. Itt van a kutya elásva, mert külön-külön nem működik a dolog, tehát a UIP idehaza nem tud nyereséget produkálni a filmekből a sorozatok nélkül, a sorozatokat viszon nem nagyon akaródzik megvásárolniuk a filmek sikertelenségének alapján. A 22-es csapdája, de van kiút, legalábbis szerintem.
Beszéltem a UIP embereivel és hajlandóságot mutatnak a segítségnyújtásra, persze ha ez nem jár közvetlen anyagi terhekkel. Ezért átfogó támadást gondoltam ki, amihez a segítségetekre van szükségem.
1. lépcső
Fel kell duzzasztani a klub létszámát. Tudom, hogy nagyon únjátok a témát, de a klub jó eszköz a kezünkben. Nem ám akármilyen létszámbővítésre gondoltam, hanem "ezres" klubbot kell létrehozni. Elsőre utópisztikusnak tűnhet a dolog, de korán sem az. Nagyon sokan vagyunk, csak elszigetelten. Egy-egy városban, településen vannak kis közösségek, de a kialakult társaságok már egymással nem igen tartják a kapcsolatot. Ezért kérlek benneteket, hogy verbuváljunk minél több tagot és itt nagyon számítok rátok. Tényleg sokat tudtok ebben nekünk segíteni, és így nekünk lehetőségünk lesz mindannyiunknak segítenünk.
2. lépcső
A UIP auditált nézettségi adatokat tud szerezni Németországból a Trek-ről. Lehetőleg külön-külön a TNG-ről, a DS9-ról és a Voyager-ről (a TOS egy kicsit kilóg a sorból, ezért nem említettem). Ezek azért kellenek, hogy alá tudjuk támasztani a sorozatok profitabilitását, mert a hazai kereskedelmi tévék szerintem hanyagul kezelik a nézettségi adatokat (a TV2 csak a kereső réteget szondázza, a tanulókat nem->másodlagos piacot nem veszik figyelembe).
3. lépcső
A felturbózott klub és a UIP az auditált anyagaival közösen meg tudja keresni a kereskedelmi tévéket, és jó eséllyel el tudja érni, hogy vetítsenek Trekket.

Ez most tényleg komoly, tehát kérlek, kezeljétek is így! Fontos, hogy egy nagy taglétszámú klubbal tudjuk képviselni a Trek és a hazai Trekkerek érdekeit! Kérlek benneteket, hogy segítsétek a munkánkat, mert közösek az érdekeink!

Köszönöm.