illus Creative Commons License 2000.02.21 0 0 6
Hát ez a baj Chavo, hogy a magyar ember ilyen. Ilyenkor szégyellem, hogy magyar vagyok. Nem hiszem el, hogy ezt a problémát nem lehet megoldani, ha más nem úgy, mint US, ahol kőkemény büntetéseket szabnak ki a szemetelőkre. Ezt alkalmazni lehetne itthon is, szerintem a pénztárcájukon keresztül nevelni lehetne az „embereket”, ha már gyerekszobájuk nem is volt, max. a WC-ből krétával lekerítve.
Az pedig szerintem nem igaz, hogy nincs rá pénz, mert a büntetésekből lenne, ha a hatalmas államkassza nem nyelné el más célokra.

Visszatérve a cigis emberekre, sajnos abszolút nem veszik figyelembe a másik embert: Állok a buszmegállóba, odajön, az arcomba fújja a bűzt, amikor elkezdek krákogni, furcsán néz rám, ha szólok, akkor kelletlenül odébb megy vagy elküld a tudod hova. Felszállás után tutkó, hogy mellettem áll és érzem azt a büdös nikotinszagát.

Reagálva nyman írására:

Látszik, hogy ritkán jársz Bp belvárosában, mert a legritkább esetben szilárd az a valami. Legtöbbszőr folyik, kenődik. De van egy jó ellenpéldám: a környékünkön lakik egy kb. 50 éves hölgy, aki letesz egy újságot a járdára és a kutya szépen fölékuporodva végzi dolgát, ezután már csak meg kell fogni a négy sarkát és mehet a szemetesbe. HOPPÁ van ilyen, már többszőr láttam. Ugyanez a kutya egy korombeli sráccal, cirka 25 vígan piszkít az utcára.

De van más ötletem is:

A börtönök zsúfoltak, az enyhébb bűnöket elkövetőket, nem lecsukni kéne, hanem közmunkára fogni, ezáltal megismervén mi is a munka, lehet, hogy a büntetés után nem lopni, csalni fog, hanem elmegy dolgozni, de ha nem is, az ország épülni, szépülni fog.

Előzmény: Chavo (2)