Azt, hogy lenulláznának minket, az általad leírtak miatt én sem gondolom. A jelenlegi kormány a döntéseit szinte mindig várható politikai hasznok és károk mentén mérlegeli. Egy ilyen eredményes brand alól kirúgni a sámlit, egyértelműen kárt okozna nekik, ha máshol nem, Veszprémben. De annak a lehetőségét, hogy az eredményeink, teljesítményünk ellenére idővel hátrébb sorolnak minket, valós, lehetséges veszélynek látom.
A kiegyenlítettebb bajnokság nagyon jó lenne. De ezt nem szponzorok felülről irányított tologatásával kellene elkezdeni, hanem az nb1-egy csapatok közt szétdobandó pénzt kell arányosan, teljesítmény alapján szétdobni. Nem tudom hogy van most, de pár éve mintha olyasmi számokat olvastam volna, miszerint a Szeged és mi 600-600 millió forintot kapunk, mindenki más, ennek a töredékét. Ha még mindig így van, akkor ez hibás koncepció, mert a bajnokságot gyengíti, ezáltal a két kiemelten kezelt, nemzetközi küldetést végrehajtó csapatot is gyengíti. Nagyon izgalmas lenne egy olyan bajnokság, ahol mondjuk két döntetlen, négy vereség is becsúszik az alapszakaszban, amit így is megnyernénk persze, aztán pontelőnnyel vághatnánk neki a hatcsapatos felsőházi rájátszásnak. Sokkal több hozadéka lenne, mint amit egy mondjuk 300 millió forinttal kisebb költségvetés jelentene.
Azért nem tudom elfogadni, hogy ilyen torz, felülről irányított a rendszer, mert torzul benne a valós teljesítmény, a történéseknek egy meghatározott narratívába kell illeszkednie, amitől torzulnak a szereplők, és egy alternatív valóságot kapunk végeredményül. De sporteseményeket szerintem nem ezért jó nézni.