RTpapa Creative Commons License 2022.07.19 0 0 7137

Én ezt néztem meg (érdemes !): 

https://www.youtube.com/watch?v=KyL6pd6Zbms

Viszont nem lettem okosabb tőle !  Jól értelmezem ???     Inosuke úgy gondolta, hogy hosszasan tart a küzdelem, és semmi akciót nem

mutatnak be, és már készülődött arra, hogy megállitja  a küzdelmet. Olyannak értékelte a helyzetet, mikor a római-görög birkózásban

mindkét felet megintenék passzivitás miatt.  Már előkészitette magát, hogy "megállj"-t mondjon,     csakhogy Wakamotoharu beindult, 

ezután mondta hogy "állj", Teru pedig rögtön megállt, Wakamotoharu nem.  Erre a gubancra kötöttek csomót !

Amúgy ismereteim szerint 3 esetben mondhat a gjódzsi állj!.  1. kibomlik az egyik versenyzőnek a mawashija, és jó esély nyilik arra,

hogy az leesik,   2. egyik versenyző durván vérzik (ez szubjektiv)   3. amikor mindkét versenyző annyira kimerült, hogy semmit sem 

tud csinálni, pihenőre van szükségük, de itt is kivárják a 2 vagy 3 percet.    Szerintem a 3.-ik változaton gondolkodhatott.

Világositsatok fel, ha hülyeséget gondolok. A youtube összefoglalón látottakat tekinthetjük végtelenül nevetségesnek is.

Előzmény: asolyom (7136)