főgóré Creative Commons License 2022.07.17 0 0 44

tegnapi utam során arra lettem figyelmes , hogy a baloldali pedál érdekesen kóricál a talpam alatt.

megnézem, hát ki volt lazulva a hajtókarból , már két-három menetnyire, kézzel visszatekertem.

amikor a cserekor betekertem a kulccsal ráhúztam, de nem téptem rá, azt kellett volna.

tegnap már nem akartam összekenni a kezemet, majd ma, úgyis kell még mennem ma is.

úgy is volt , alkalmas helyen megálltam, 15-ös villáskulcs elő, aztán jól meghúztam.

próbaként a jobb oldalit is leellenőriztem , az szoros volt, de azt észleltem , hogy a hajtómű mozog a tengelyen.

rögtön tudtam, hogy a csavar meglazult, a műanyag menetes kupakot fogóval lecsavarva sejtésem beigazolódott.

fasza bazmeg! ezt akármivel ismét nem lehet szorosra húzni.

szerencsére, kis szerszámkészletemben megtaláltam a hajtóműlehúzót , amivel már gyerekjáték volt megoldani a problémát.

hiába, a híresen "jó" városi utakon való zötykölődések után, néha érdemes leellenőrizni a csavarkötéseket.

persze, mivel nem ma kezdtem a bringázást, jól tudom a tervezett átvizsgálásokkor általában minden oké, a gebasz váratlanul üt be.