Csak egy kérdés: melyik a yt csatornád?
Amúgy meg a panelekkel persze igazad van, na de egy fet-es kapcsolót összedobni nem egy mutatvány, bármelyik (még működő) alkatrészboltban azonnal kapható hozzá minden.
De a legjobban az fáj, ahogy emberek a próbanyákkal művészkednek.
Nem breadboarddal, hanem a lyukacsos istenverésével.
És ezek nem prototipusok, megjegyzem, egy normális panelt megcsinálni semmivel sem tart tovább, mint ezeket, aztán beleszúrnak egy nanot, vagy unot és boldogan rakják be a kapcsolószekrénytől a vízóra aknába, meg bárhova.
És minél szebb a próbanyákjuk, annál jobban bosszant:)
Jellemzően dugasztáppal, reléket ugyanonnan megtápolva, ahogy azt kell...
Az előzőhöz hasonló kérdések esetében pedig azért érdekelne a végeredmény, hogy vajon jól találtuk-e ki a hibát?
Mert persze előszedhetnék egy optot, és tehetnék elé ilyen ellenállást, aztán kiderülne hamar, de ha valaki ezzel küzd, igazán elárulhatná, hogy valóban az volt-e a baj.
Múltkorában, már nem is tudom, hol egy 230-as triakos dimmerrel volt valakinek problémája, mert valami amerikai, 60Hz-es programot talált hozzá, rosszak voltak az idők, aztán össze-vissza világított. Nem is biztos, hogy jól emlékszem, de valami ilyesmi volt a baj.
Nekem pont van ilyen dimmerem, ami jól működik, összeraktam, oszcilloszkóp ábrákat küldtem, váltottunk pár levelet, aztán többé semmi.
Talán ráunt és vett egyet boltba...:)
De mindegy is, nem panaszkodni akartam, meg persze messze nem vagyok olyan profi, mint ti, de azért eddig még mindent működésre tudtam bírni, amit akartam.
Csak mint jelenséget említettem meg.
Persze yt-n vicces dolgok vannak, a kedvencem, amikor Dávid Gyulát oktatják önjelölt fizikusok, hogy inkább merrefelé kellene gondolkodnia, az aztán az igazán szórakoztató...:)