RTpapa Creative Commons License 2022.07.16 0 0 7128

1-2 nap távollét után visszatértem a Nagoya basho figyelésébe.  Azt gondolom, hogy Mitakeumi maradhat kadoban a következő tornán 

amennyiben helyesen értelmeztem a hireket, ui. Mitakeumi istállója covidos lett és emiatt nem léphetett ma fel. Ichinijo szereplése a

tegnapi napig meglepő, és továbbra is esélyes a torna-győzelemre, de ha nyerne, nagy csalódást jelentene számomra. Nem Ichinojo,

hanem a mezőny teljesitménye miatt. Számomra az óriás-mackó stilusa a legunalmasabb a mezőnyben. Ötletességet, kreativitást

nagyon-nagyon ritkán látok a szumójában, és itt nem a yorikijére gondolok.  Azt is lehet bámulatosan  szépen csinálni,  de sose mutat

be olyat.   A mezőny kritikája lenne, ha nem akadna legalább 6-8-10 versenyző, aki ezt a szumót nem múlná felül eredményességben. 

Takakeisho-ABI meccs.  Még sosem láttam korábban, hogy valaki ilyen könnyen!! és tanárian, tökéletesen győzte le Takakeishot !

TERU-URA meccs. Utóbbi a zsenialitásából, az utóbbi 2 tornán alig mutat be valamit.   Szerintem TERU hibája, hogy a mezőnnyel

szemben nem fergeteges a fölénye.   Ami Shodai-t illeti, ma találkozott egy még nálána is "álmosabb" versenyzővel. Még a végén

megtáltosodik, és ő lesz a No.1-es számú ózeki. Jó vicc lenne.

Előzmény: dave_dömper (7127)