Mit szólt URA győzelméhez ? Mintha henka-t láttam volna ?
Köszönöm a kérdést, magam is alaposan végignéztem, legfőként az ismétlést. Valóban volt benn valami,
de inkább "félre - lépés"-nek láttam, mint "félre - ugrás"-nak és emellett még Ura azért bevállalta a testi kontaktust is a tachiai során. Ám, ezzel együtt volt olyan érzésem is, hogy Ura számíthatott Abi dühödt rohamára éa bölcsen nem vállalta be annak eredendő következményeit. Bezzeg ma, Mitakeumi nem így cselekedett - Ozeki-hez méltóan. Meg is lett számara ennek az eredménye - illetve, akarom mondani, az eredménytelensége. Mindenesetre, nagyon küzdelmesre sikeredett kettejük mai meccse
Amire ma (a 3. "munka"napon iszonyat kíváncsi voltam, az az volt, hogy miként alakul a Natsu 8. napi emlékezetes, kinboshi-val végződött meccsének visszavágója. Nekem úgy tünt, hogy mind a ketten jól emlékeztek ama bizonyos meccsre, az ott történtekre, de Terunofuji mintha többre emlékezett volna és
többet is tanult volna abból. Takanosho ma ott hibázhatott, hogy úgy véhette, hogy amit ott és akkor, (májusban, Tokyo-ban) képes volt megoldani, az ma, Nagoyában is működni fog. Dícséretet érdemel az
ebbéli igyekezetéért. Sajnálatos módon, úgy látszott, hogy Terunofuji -ban az a bizonyos májusi "gyufa"
több, mélyebb nyomot hagyott és ennek megfelelően jóval több elszántságot, motivációt ébresztett és
az itt-most született erdmény is ezt tükrözte. De - hála mindkettejüknek - emlékezetesre és eseményesre sikereedett ez a mai meeting - jük is és nagyon csattanós véget ért - az "úri közönség" szerencséjére.
Legalább ugyanilyen kíváncsi leszek a kb. 6. nap tájékán sorra kerülő, Terunofuji - Tamawashi, illetve a nagyjából a 10-11. nap tájékán soronkövetkezhető Terunofuji - Daieisho összecsapásokra. Vajon abból a
két (ugyancsak kinboshi-val végződő) Natsu-meccs is hagyott ugyanennyi motivációt a Yokozuna-ban ? Remélem, hogy igen, mert ez - esetben mindkét meccs igen küzdelmesnek igérkezhet és ez mindenképp
jót tenne majd a Nagoya 2022. Basho - Makuchi színvonalának.