RTpapa Creative Commons License 2022.07.10 0 1 7114

A juryo –t illetően voltak jó és kevésbé jó mérkőzések.

Az 1 évvel ezelőtt nagy dérrel-durral  beviharzó Hokuseiho (Hakuho-tanitvány)   annyit sem mutatott, mint a félálmában szendergő Ichinijo.   Bánatomra Kaisei megsérült,  neki itt már vége. Az oldalbirók között foglalt helyet az egykori Kisenosato, aki mérkőzés közben a mobilját nyomkodta. Nagy ivben tojt feladatára, hogy figyeljen a küzdelmekre. Ez lenne az a hires Ózumo etikett? Semmi ejnye-bejnye?

Fizetésének felét 1 évre letiltanám.

Pozitivum Churanoumi és Enho mai győzelme. Utóbbinál megindult a testsúly növekedés !  Már 2 Kg-ot felszedett (1 év alatt)  

A makuuchi-ról.  Ryuden juryo létére innen kapott ellenfelet. Csak úgy tréfásan és teoretikusan merült fel bennem a kérdés:  Ha úgy alakulna, hogy juryo-1 létére mindvégig makuuchi ellenfelet kapna, és minden mérkőzését megnyerné, akkor a Juryo-yusho lenne az ővé, vagy a makuuchi-yusho, esetleg mindkettő?

Terutsuyoshi – Chiyoshoma a két nagy csibész mérkőzése. Előbbi nagyon szép próbálkozásokat mutatott be, kár, hogy sikertelenül.

Ma is voltak monoii-k. Önmagában nézve mindkettő ítélet szerintem elfogadható, de a Kettő igy együtt nekem gyanús.  Amennyiben a

Chiyotaikai -  Kotoeko meccs megérdemlte a torinaoshi-t, akkor a Takarafuji- Myogiryu meccsen is az lett volna  a következetes. Nincs  igazság ???    Okinoumi – Tobizaru ?   utóbbi lerántotta előbbit, de az ujja hegyével bő fél másodperccel előtte végigsöpörte a dohyot.

Ha rosszul  láttam volna, akkor is bőven   megért  volna egy monoii-t.

Aoiyama nagyon ügyes volt !  Szépen mozgott el, nekem nagyon tetszett. Ráadásul (az egyébként indokolt) monoii sem vette el a győzelmet. Tartottam tőle, hogy hajhúzást állapitanak meg.

Hoshoryu – Ura: a két kedvencem. A kevésbé ravasz mongol „becsapta mint az ólajtót” és átejtette a legravaszabb, legötletesebb japánt.  Hogy történhetett meg? Nem megalázó ez?

Kotonowaka – Shodai már 4-0 !    Kotonowaka egyre szimpatikusabb nekem. Kiribayama sokszor mutat többet, jobbat és szebbet, mint

a mostani ózekik.  Ma is!  Csak igy tovább !

ABI győzelme remek, és szerintem nem azért győzött, mert TERU-t valamiféle sérülés akadályozza. Egyszerűen jobb és okosabb is volt a yokozunánál.  Örülök neki.  Az első nap alapján  az én bizalmamat legjobban ABI, Hoshoryu és Kotonowaka nyerte meg.