A juryo –t illetően voltak jó és kevésbé jó mérkőzések.
Az 1 évvel ezelőtt nagy dérrel-durral beviharzó Hokuseiho (Hakuho-tanitvány) annyit sem mutatott, mint a félálmában szendergő Ichinijo. Bánatomra Kaisei megsérült, neki itt már vége. Az oldalbirók között foglalt helyet az egykori Kisenosato, aki mérkőzés közben a mobilját nyomkodta. Nagy ivben tojt feladatára, hogy figyeljen a küzdelmekre. Ez lenne az a hires Ózumo etikett? Semmi ejnye-bejnye?
Fizetésének felét 1 évre letiltanám.
Pozitivum Churanoumi és Enho mai győzelme. Utóbbinál megindult a testsúly növekedés ! Már 2 Kg-ot felszedett (1 év alatt)
A makuuchi-ról. Ryuden juryo létére innen kapott ellenfelet. Csak úgy tréfásan és teoretikusan merült fel bennem a kérdés: Ha úgy alakulna, hogy juryo-1 létére mindvégig makuuchi ellenfelet kapna, és minden mérkőzését megnyerné, akkor a Juryo-yusho lenne az ővé, vagy a makuuchi-yusho, esetleg mindkettő?
Terutsuyoshi – Chiyoshoma a két nagy csibész mérkőzése. Előbbi nagyon szép próbálkozásokat mutatott be, kár, hogy sikertelenül.
Ma is voltak monoii-k. Önmagában nézve mindkettő ítélet szerintem elfogadható, de a Kettő igy együtt nekem gyanús. Amennyiben a
Chiyotaikai - Kotoeko meccs megérdemlte a torinaoshi-t, akkor a Takarafuji- Myogiryu meccsen is az lett volna a következetes. Nincs igazság ??? Okinoumi – Tobizaru ? utóbbi lerántotta előbbit, de az ujja hegyével bő fél másodperccel előtte végigsöpörte a dohyot.
Ha rosszul láttam volna, akkor is bőven megért volna egy monoii-t.
Aoiyama nagyon ügyes volt ! Szépen mozgott el, nekem nagyon tetszett. Ráadásul (az egyébként indokolt) monoii sem vette el a győzelmet. Tartottam tőle, hogy hajhúzást állapitanak meg.
Hoshoryu – Ura: a két kedvencem. A kevésbé ravasz mongol „becsapta mint az ólajtót” és átejtette a legravaszabb, legötletesebb japánt. Hogy történhetett meg? Nem megalázó ez?
Kotonowaka – Shodai már 4-0 ! Kotonowaka egyre szimpatikusabb nekem. Kiribayama sokszor mutat többet, jobbat és szebbet, mint
a mostani ózekik. Ma is! Csak igy tovább !
ABI győzelme remek, és szerintem nem azért győzött, mert TERU-t valamiféle sérülés akadályozza. Egyszerűen jobb és okosabb is volt a yokozunánál. Örülök neki. Az első nap alapján az én bizalmamat legjobban ABI, Hoshoryu és Kotonowaka nyerte meg.