Veecz Creative Commons License 2000.02.17 0 0 40
Azért látjátok így, mert már begyepesedett a zenéhez való hozzáállásotok! Nem tudtok, csak egy szemszögből a zenéhez közelíteni.
Ha mindenki olyan lenne, mint ti, már rég megállt volna a zene fejlődése. Én nem fogom lefikázni a "rock" zenét, mert nekem meg általában azok a zenék tűnnek egyformának. Nyilván te nem tudsz két techno számot megkülönböztetni egymástól, mert nem ilyeneket hallgatsz. Épp ezért azt sem tudod felfogni, hogy annak mi a mondanivalója, mi benne a jó. Nagy részetek nem volt még igazi technobulin és nem sodorta el az érzékeire bombázott zene. A zenét nem csak dallamokból lehet felépíteni, és engem pl. az sem érdekel, hogy valamit kézzel játszottak fel, vagy megírtak egy sequencerben, mert amit hallok az a lényeg.
Azt is rosszul tudjátok, hogy külföldön nem istenítik a Dj-ket, igenis istenítik, csak kicsivel ismertebb neveket, pl. Carl Cox, Sven Vath, stb.
Szóval a zene akár állhat zajokból is és akkor is lehet jó és nagy részüket akkor is nehéz megírni és kell stílusismeret, és NEM vagy megkötött a zene semmilyen részét illetően. Ha be vagy, akkor biztos, hogy csak szart tudsz írni, de ugyanígy a rockzenészek között is vannak szarok.

vic