hetedhét Creative Commons License 2000.02.17 0 0 42
Sziasztok!
Hogy ma se maradjak ki a jóból, végigolvastam a lemaradásomat a topicban/ból (nem'tom) és lenne némi hozzáfűzni valóm.

beszt: a mozgólépcsőn talán azértt nem tudták nálunk meghonosítani a jobb oldalra állást, mert nem megfelelő a járatsűrüség (hi-hi). A nénikről bácsikról nekem is meg van a véleményem. Nem az a bajom, hogy elvárják az ülőhely átadását, hanem az, hogy tényleg úgy teszik ezt, hogy szinte elpirul az ember. Pedig a fiatalok is lehetnek fájós lábuak(izületi gyuszi, pl.), vagy csak egyszerűen fáradtak. Mert mondjuk dolgoztak, vagy iskolában voltak. Az egyik legnagyobb problémám ezen a téren talán az, hogy sok nyugdíjas akkor közlekedik, amikor a fiatalabbak, a dolgozni, vagy iskolába járók. Mert ha félre tennék a több tízéves megszokásaikat, és mondjuk egy, két órával késöbb mennének piacra, barátnőhöz, közértbe, stb. akkor talán reggelente és délutánonként fele annyi ember utazna a BKV járatain és talán nekik is kényelmesebb lenne...

delfiant: a társadalmunk valóban nem áll valami fényesen, de talán éppen ezért kellene udvariasabban viselkednünk, hiszen bunkó emberek nélkül is van éppen elég problémánk. Azzal viszont egyetértek, hogy egy mosoly rengeteget segíthet.

mindenki: A köszönésről annyit, hogy rettenetesen tud bosszantani, ha nem vesznek (vettek) emberszámba és ilyen "szia öcskös" meg hasonló módon köszöntek nekem, még akkor is amikor már dolgoztam és valami hivatalos ügyemet kellett intézni. Nem hiszem, hogy bárkinek is nehezére esik tisztességesen köszönni egy nála fiatalabbnak. Azért mert valaki nem dolgozott/élt le negyven évet már nem is lehet tisztelettel beszélni hozzá? Szerintem nem a kora miatt ér valaki annyit amennyit ér, hanem a tettei, VISELKEDÉSE, magatartása miatt.
Én mellesleg 'Kezicsókolommal' és 'Jónapotkívánokkal' szoktam köszöni. Illetve, ha valaki idősebbet ismerek és valóban tisztelek, akkor 'Tiszteletemmel'

Na mára ennyi, sziasztok (kezitcsókolomviszontlátásra)