Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni!
Arduino UNO 3 -mal csináltam PWM vezérlést RGB LED-hez. 3 analógra megy be 3 poti, ezen bemenő fesz alapján megcsinálja a 6,5,3 PWM lábra a 0-100% kitöltést. ehhez vettem egy PWM meghajtó panelt: EM-8006. Led szalagra megy egy 12V és a 3 szál negatív, eddig oké. van a panelnek egy földje és egy +12V tápja. eddig is oké. és van egy 4 pines csatlakozó a PWM jelnek. R,G,B In és egy C+ jelöléssel. de úgy néz ki, ez nem működik ha csak a 3 szín PWM szálakat kötöm össze az ARDUINO-val. Mire jó a C+?
Hát úgy néz ki, hogy az Arduino pozitív PWM-et csinál nekem, aminek pl egy tranzisztoton vagy FET-en le kéne menni a föld felé, vezérelve azt. Viszont ezen a EM-8006-os panelen érdekes módon úgy fest, mintha a C+ lábon meg kéne tápolni, és az RGB in lábakon megszaggatva menne le a földre, és gondolom akkor így szabályozná a fényerőt.
Namost az a kérdés, hogy ezt hogy kössem akkor össze az Arduinómmal, illetve mit kéne változtatni az eredeti programon?
int Rpoti = 0;
int R = 0;
int Gpoti = 0;
int G = 0;
int Bpoti = 0;
int B = 0;
void setup() {
}
void loop() {
Rpoti = analogRead(A0);
R = map(Rpoti, 1023, 0, 255, 0);
Gpoti = analogRead(A1);
G = map(Gpoti, 1023, 0, 255, 0);
Bpoti = analogRead(A2);
B = map(Bpoti, 1023, 0, 255, 0);
analogWrite(6,R);
analogWrite(5,G);
analogWrite(3,B);
delay(10);
}
Köszi előrre is, ha valaki tud magyarázattal szolgálni, és bocsi, hogy nem értem