aBitang Creative Commons License 2000.02.16 0 0 388
Szerintem nem lehet általánosítani. Vagy legalábbis nem úgy, ahogy azt nagyon gyakran megtesszük. Az talán igaz, hogy az Egyesült Államokban az általános műveltség alacsonyabb, mint mondjuk egy európai országban. De ennek oka leginkább abban keresendő, hogy ők (az amerikaiak) a tanulmányok alatt arra koncentrálnak, amivel később foglalkozni akarnak. Mert abban nincs vita, hogy amivel az egyes ember foglalkozik, abban nagyon profi.
E mellett azért én találkoztam több olyan amerikaival, aki nemigen látott még magyart élőben, és mégis felkészültebb volt a XX. századi magyar történelemből mint én. Persze ez ritka, de mit tud egy magyar pl. az amerikai történelemről. Semmit... Egyébként ha Mo-on megnéz bárki egy olyan műsort a tv-ben, ahol egyszerű embereket kérdeznek az utcán akkor láthatja, hogy Mo-on is vannak azért bőven sötét emberek...
Az viszont nagyon szimpatikus az Államokban, hogy aki nem tud semmit Mo-ról, annak nincsenek felesleges előitéletei. Tehát nem nézik le a magyarokat mint ahogy azt a legtöbb nyugateurópai teszi...
Előzmény: Tibor Arato (385)