Ha matek szakot akar vegezni, akkor az olyan iranyu iskolakban barhol... Mert ez itt is igy van tudtommal, hogy amit valasztasz, azt tanulsz, csak a kredted legyen meg.
Pl. ocsemnek fogalma sincs az integral-differencialrol (itt vegezete a kozepiskolat, es most foiskolas), de kivaloan megy neki a muszaki rajz, muveszettortenet, stb)
Itt viszont az atlagamerikairol beszeltunk. Ajanlom, nezz meg egy vetelkedomusort, ne mast! Baseballban, filmekrol szolo kerdesekben, stb tobbnyire otthon vannak, de egyebekben... Nemreg a Phitagoras tetel volt valamelyikben a kerdes, persze fogalmas se volt a versenyzonek rola....
S tobbekkel ellentetben, en nem azt mondom, hogy ey amerikainak kell tudnia, hol van Ferto-to, de tobbnyire a sajat kornyezetukon kivuli dolgokrol sem tudnak. Ez persze nem az o hibajuk, ez az oktatasi es politikai rendszere, mivel ok ugy tekintenek a dologra : Amerika es semmi mas. Kiutest kapok peldaul az egesz vilagon egyfelekeppen nevezett dolgok (nevek, stb) angolositasan (pl. Jean d'Arc=Joan of Arc), mert ugye nekik ez kenyelmesebb, de aztan ha te mondod ki rosszul valameyik hosuk, vagy taj nevet (pl. en se tudom megszokni azt, hogy Arkansas neve vegen nem mondjuk az s betut), akkor mar jon az ironikus mosoly, stb. Akkor hogy is van ez?
Meg1x megjegyzem, egy betegseg miatt kerultem ki ide, majusban hazamegyek, egyebkent max. turistakent jottem volna