IsKol Creative Commons License 2022.06.28 0 0 20019

A konvencionális növényvédelmi szerek megfelelő védettséget nyújtanak feketerothadás ellen. Az elhagyott ültetvényekben illetve öko/bio-gazdálkodásokban viszont szépen tud a kórokozó felszaporodni, terjedni.

Vannak fantörpikus rezi fajtáink, szinte növényvédelem nélkül képesek ellenállni a lisztharmatnak, peronosznak, szürke rothadásnak de ami a feketerothadásnak is az szinte elenyésző (Csillám illetve ha jól emlékszem a Teréz)

Talán Roznik Dóra doktorijában olvastam, hogy 3-5 leveles állapotban lehet először találkozni a tünetekkel, lehet ebből vontam le azt a következtetést hogy a fürtön akkor később jelenik meg... viszont a lisztharmatra nagy pénzeket mertem volna tenni, hogy először a levélen alakul ki ;-)

"tudom",  a helyes kifejezés inkább, olvastam illetve hallottam ;-) mert még nem találkoztam vele (vagy nem volt, vagy más volt vagy az volt, csak kihullott mire odaértem)

"A kórokozó kocsányon keresztül eredményesen fertőz a virágzás idején, melynek következtében a fertőzött részek a növényről lehullanak. A zsendülés előtti bogyónövekedési időszakban először csak 1-2 bogyón, majd a fertőzés terjedésével különböző fertőzési stádiumú bogyókon látható az eredményes fertőzés." (https://agroforum.hu/blog/haz-taj/a-biologiai-novenyvedelem-jelenlegi-helyzete-a-szolo-biologiai-novenyvedelmenek-lehetosegei/)

"madárkásabb fürtök - Ennek oka a virágzáskori fertőzés lehet, ugyanis akkor még a fertőzött részek leszáradnak és kipotyognak a fürtből" (https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/eshop-cz-admin/system/473/attachments/data/000/000/256/original/Biol%C3%B3giai_n%C3%B6v%C3%A9nyv%C3%A9delem_a_sz%C5%91l%C5%91_feketerothad%C3%A1s_ellen.pdf?1605643923)

Nálam a Biocont-os csapat növényvédelmi technológiai tapasztalata és ajánlatai ülnek. (most éppen egy 2az1-ben termékkel kísérleteznek fr ellen PTE-mel karöltve a illetve a regisztrálása van folyamatban)

Szintén jó hír, hogy a forgalmazott termékeik egyre inkább elérhetőek "kisfelhasználók" számára is...

és ez nem a reklám helye mert van még sok hasonló csapat és termék

Előzmény: laca5 (20018)