Sziasztok!
En ket evet eltem az USA-ban. Egy, a Nagy Tavaktol nem olyan tavol levo varosban...
Szoval csak azert irok, mert latom hogy sokak nem is voltak kinn, de `amerika-maniaban` egnek...
Most leirom azt hogy en hogy lattam nehany dolgot, es akkor talan tisztabb lesz sokaknak a kep. (Kanadarol csak pozitivumot hallottam).
Szoval. Az nagyon igaz, hogy technologiailag ok ott vannak a csucson. Az embernek nagyon sok lehetosege van egy diplomaval ervenyesulni ha van zold kartyaja. En, mivel tudomanyos teren dolgozom, nagyon szepnek, sot lenyugozonek talaltam a dolgokat.
Az is igaz, hogy 10 cent/percert telefonalhattam Mo-ra.. Hol van a MATAV?-))))))))))))))))))
Viszont. Barmennyire is hangoztatjak, hogy 4 %-os a munkanelkuliseg, ez szerintem egy nagy kamu. A varosban, ahol en laktam(2 millios) a 80% lerobbant, szar gettobol allt, es ha hiszitek ha nem hozzam az egyetemi negyedtol egy saroknyira napi 3 fekete jott oda penzt keregetni, hogy nincs mit ennie. Csak ugye ez nincs benn a statisztikakban. Gyilkossagok mindennaposak. Egyszer elottem volt egy lovoldozes. Megmondom oszinten, a downtown es az egyetem kozotti 1 mile-on gyalogszerrel kozlekedni nappal sem volt elet biztositas.
Tudomasul kell venni, hogy az USA-ban semmi mas nem szamit csak a penz. Abszolute semmi. A bitositason (eu) feltuntettek, hogy ok bizony 200 ezer dollarnal tobbet egy kliensre nem koltenek.
Tobb haverom egyetemi eu biztositassal meglatogatott szakrendeleseket az egyetemen belul es pl. 15 perces vizitert rasoztak 200 dollart. Egy Tylenol tablettat a masiknak a korhazban 7 dollarert szamoltak el (1 pillt). Ha van egy komolyabb mutet, adhatod el a kocsit, a hazat, mindent...
Mas. Olyan, hogy hazaszeretet, vagy identitastudat, senkiben sincs. Az emberek nagyon keves baratsagot kotnek, alig alig. Ha bemesz az osztalyterembe, akkor koszonni nem illik.
Mindettol fuggetlenul az ember penzugyi szamitasait meg lehet talalni. De megmondom oszinten hogy nem ertem azokat az embereket akik az allampolgarsagukat (magyart) is feladtak...CSAK A PENZERT.....szomoru