dave_dömper Creative Commons License 2022.06.27 0 0 7101

Köszönöm, hogy -szokásod szerint- elküldted a Nagoya 2022. Banzuke listát. A Makuchi-val kapcsolatban

kétfajta típusú meglepetés ért. A magam részéről, abban a hiszemben éltem, hogy a Natsu Bashon elért

10 - 5 (kachikoshi) eredmény Kiribayamának (M2E rangból), illetve 11- 4 (szintúgy kachi koshi eredmény  Takanosho-nak (ráadásul Jun Yusho, Shukun Sho és emellett még Kinboshi is M4W rangból) elegendő lesz legalább egy K2E - K2W Sanyaku beli besoroláshoz a Nagoya Basho-ra. Eszerint tévedtem. Kapcsolódott

ehhez, ami Kiribayama és Takanosho fiaskójával párosult, Kotonowaka (M2W/ 9 - 6) és Tamawashi (M3W / ugyancsak 9 - 6 és Kinboshi is) sem volt képes ilyen eredménnyel még egy ranggal sem előrébb kerülni.

A másik típusú tévedés, hogy Hidenoumi (J1W / 8-7), illetve Ryuden (J3W / 9-6) kachi koshi eredménnyel

nem kerültek fel a Makuchi-ba, ezzel szemben Daiamami (J6E) (11 - 4 / D) és Nishikifuji (J6W) (11 - 4 / Y) eredményekkel vioszont felkerülhettek. Ez már valamivel kevésbé lepett meg, ám azért inkább az előbb említetteket gondoltam most a Makuchi-ba feljutóknak.

És végül még egy kérdés : A Juryo Nagoya 2022 Banzuke táblájában a 14W helyen egy új nevet találtam. Goroyama. Mit lehet tudni róla ?