zsanna Creative Commons License 2022.06.27 0 0 2911

Sajnos én még mindíg elég rottyon vagyok fizikailag, de a Múzeumok éjszakájának nem tudtam ellenállni :-) Gondoltam próba-csereszenye, kb egy órát csak kibírok ... És egész jól tippeltem :-) 

Nálunk nagyon jó programok voltak, kb délután 5-től este 10-ig folyamatosan lehetett találni jobbnál jobb eseményeket. Én a Zsolnay múzeumban - ez nem a Zsolnay negyedben van, hanem a Székesegyház melletti  Káptalan utcában, - levő Japán kiállítást céloztam be, és hát természetesen a Zsolnay-kat is ismét megcsodáltam. 

Aztán ha már ott vagyok,  a másik nagy kedvenc, a Csontváry lett a másik, amit nem tudtam kihagyni. Pedig ezt is láttam sokszor, de hát örök kedvenc. 

És a két múzeum között egy kis szabadéri koncert: az Ércbányász fúvósok játszottak a Káptalan utcában. Pont a Bányász-himnuszt csíptem el,  amibe ma is beleborzongok,  - anno fiatal csirke koromban a Pécsi Bányászban kézilabdáztam, és egy fél évet dolgoztam a Szénbányák műszaki könyvtárában.

Sajnos csak ennyire futotta, de örültem hogy legalább ennyire is összevakartam magam  :-)