syrius Creative Commons License 2000.02.15 0 0 373
Van ebben valami, akik kijönnek sokan extrakvalitással rendelkeznek és Amerikát gazdagítják tudásukkal. Tény, hogy sokkal jobban meg is fizetik őket, mint bárhol máshol, de a Brain Drain(?) nem újkeletű dolog. És sokadik generációs amerikaiaktól is hallottam TomAce írt, hogy bizony "degenerálódnak", vagy legalábbis lustulnak agyilag. Érdekes például, hogy az itteni Mindent vagy Semmit (Jeopardy) műsorokban mennyivel egyszerűbb kérdések forognak, igaz az amerikai kérdésköröket leszámítva.
Persze nyilván vannak kivételek, ez statisztikai jelenség. És például hiába van itt NY-ban tanárhiány, főleg math vonalon, papírok nélkül nem ajánlom egy kollégámnak se, hogy útnak induljon, hacsak nem egy vendéglőben akar kikötni, no persze nem egy asztal mellett, hanem a konyhában.
Ki is lakik a Central park mellett? Megint jártam arra és megint bementem abba az imádnivaló állatkereskedésbe a Lexingtonon. Biztos ismered, a világ legbájosabb kölök-kutyusai ott vannak. Remélem a héten végre eljutok a Metropolitan-be és akkor írok róla.
Előzmény: TomAce (372)