Antisystem Creative Commons License 2000.02.14 0 0 73
Kedves satya!

(Ugyan az alábbiakat nem nekem címezted, de megpróbálok válaszolni rá)

1, Van olyan terhességi kor, amikor az anyaméhből kikerülve nem életképes, és van olyan, amikor az csak ott még biztonságosabb neki. Ez a kettő meg ég és föld. (Ti. pl a fogam is emberi, meg él - amig bennem van - utána már nem. Tehát nyugodtan kihuzatom ha fáj...)

2, "Megérzi, hogy örömmel vagy keseruséggel várják" - ebben 100%-ig igazat adok Neked. Ezért van pl. hogy a nem várt gyermekek körében felnőtt korban a súlyos pszichiátriai betegségek sokkal gyakrabban fordulnak elő. (Nem fekete mágia, egyszerűen az un. stresszhormonok (adrenalin, de főleg a noradrenalin meg a dopamin) ha túl sok van belőlük egyrészt átkerülnek a magzatba és károsítják az épp fejlődő idegrendszerét, másrészt a méhlepény ereit összehúzva oxigénhiányt teremtenek a magzatban és szintén károsítják a fejlődő idegrendszerét - köztudott hogy az idegrendszer tűri leginkább rosszul az oxigén hiányát)

Amikor lentebb azt írtam, hogy nem tartom mindenképpen jobbnak a "megszülés + örökbeadás" eljárását _KIS TERHESSÉGEK ESETÉN_ mint az abortuszt akkor pl. ilyenre gondoltam Aki érintve volt már a depressziók, neurózisok, pánikbetegség, szorongásos kórképek valamelyikében, azt hiszem érti, miről beszélek ha "jobb meg se születni"-t mondok. Kössz, hogy feldobtad...

3, A szülő hatáskörébe természetesen csak korlátokkal adható. Egyébként pedig pl. a terhesség félideje (20. hét) pontosan olyan precizen határozható meg, mint a fogantatás pillanata (a + 7*20)

"Azt viszont nehezen tudom elképzelni, hogy önhibáján kívül volt 3 abortusza. " - segítek!
Az ügyhöz pl kell egy balfék nőgyagyász, aki:

a, elfelejti elmondani, hogy bizonyos közismert - un. enziminduktív mellékhatású - gyógyszerek a fogamzásgátló tabletta hatását jelentősen rontják. (pl. Doxicyclin, barbiturátok, stb - tényleg mindennapos szerek)

b, lázas állapot, hasmenés, pajzsmirigy-túlműködés szintén.
(Azt hogy aznap igen, azt még kilogikázza a laikus, de valójában utána még napokig megbízhatatlan, ugyanúgy mintha akkor kezdte volna szedni)

c, hormonvizsgálatok helyett a bekövetkező terhességből ismeri fel, hogy adott hölgynek nem jó az ő favorizált szere, mert más a hormon-egyensúlya.

(Lányok, sok az ilyen nőgyógyász ????)

Vagy pl kell egy balfék kormány (Surjánék) akik száműzték a "keresztény etika"-ra hivatkozással az érdemi szexuális felvilágosítást az iskolából. Tudod van akkor végzett nőnemű barátom, aki tavaly engem kért meg, hogy ugyan magyaráznám el az óvszer használatát...
(Vagy az egyház ad konkrét útmutatást a híveinek, hogy otthon ezeket a gyakorlati kérdéseket hogy magyarázzák el serdülő korba lépő gyerekeiknek ??? Ha adna, az biztosan hatásosabb abortusz-elleni lépés lenne, mint a kormányzati lándzsarázás)

Utolsó:

Vesd össze a "Mátyás király és az ingyen nem temető pap" című népmesét (mondát) az egyházak mai gyakorlatával. Maximális tisztelet a kivételnek!!!

(bocs a hosszért)

ÜdV

Előzmény: satya (70)