Delfi Creative Commons License 2000.02.14 0 0 26

Mivel SegedSamannak megigertem, beszeljunk egy kicsit az ilyen Valentin napihoz hasonlo dolgokrol.
Szereny velemenyem az ebben a kerdesben, hogy a Nonap, az Anyak napja, ill. a "nevesebb" nevnapok teljes eluzletiesedese undorito.
A felesegem Katalin, de en soha nem a nevnapjan veszek neki viragot, mert az aznapi csokor arabol kb. fel evig tudok neki alkalomszeruen vasarolni.. :((
A Valantin nap szinten egy kedves nepszokasbol indult el az angolszasz orszagokban(ha jol tudom), es eredetileg arrol szolt, hogy _udvozlolapokat_ kuldtek egymasnak(nem csak a szerelmesek) az ismerosok, baratok. Jelenleg a karacsonyihoz hasonlo "vegyel meg mindent" effektus a jellemzo erre a napra, amit a media tovabb erosit.
Biztos regimodi vagyok, de az ajandekban a vetelar nem jelent semmit, ill. minel inkabb _vasarolt_ az ajandek, annal kevesebb szemelyes hatas ervenyesul benne.
Egy aprosag, ami direkt a szeretett szemelynek keszul, esetleg vasaroltam, de meglatszik a valasztasan, hogy figyelemmel vagyok a masik izlesere, gondolatvilagara sokkal tobbet jelent, mint egy tobbezer forintos bonbon, vagy egy viragcsokor.
A spontan ajandekozas(egy szal virag az aluljaroban arusito nenikektol), sokkal tobbet jelent a tarsadnak, mintha a _kotelezo_ unnepeken veszel valamit gyorsan az elso uzletben.
Ennyi.