Antisystem Creative Commons License 2000.02.12 0 0 47
Kedves satya!

"akkor meg tudják várni, amig a lány leérettségizik stb. " szerintem ez nem így működik. Persze meg tudják - de miért kellene megvárniuk??? Miért kellene elfogadniuk ezt a szemléletet??? (Te el tudod fogadni ezt a társadalmi norma-rendszert, én nem)

Ugyan nem nekem írtad, de:
"akkor ennek jelét adná a közösség előtt is. /házasságkötés/" én vszinűen nem fogok megházasodni, és ennek semmi köze a szeretethez. Egyszerűen arról szól, hogy a magam részéről szükségtelennek tartom ezt a szertartást (és még sokan vannak így vele), valamint nem óhajtom, hogy párkapcsolatom a magyar CSJT alá legyen rendelve, nem óhajtom, hogy esetleges vitáinkban a hatályos jog döntsön, stb. Azt hiszem, hogy a mi kettőnk kapcsolatában (már a barátnőmmel) számunkra sokkal megfelelőbb normákat tudunk alkotni.

DE semmi gondom nincs azokkal, akiknek ez fontos. Eszem ágába nem jutna betiltatni a házasság intézményét.

Az örökösödési jog olyan amilyen, de ott arról szól az ügy, hogy az örökhagyónak - már bocs - de tökmindegy (hisz halott) a gyerek meg miért ne járjon jól. Szóval ott másféle érdekek ütköznek.
Magam részéről pl. azt gondolom, hogy még meg nem született (magzat) illetve már élő (szülők!) emberek közötti érdekellentétben okvetlenül a már élő(k)é az előny. Addig a már meghalt ember esetén a majd megszületőé. Jogilag ugyan nem koogens de ...

Ja, és egy nő számára az abortusz is nagy teher, de általában jobban el tudják fogadni, mint egy kihordott terhességről való lemondást. Az utóbbi sokkal jobban tönkreteszi őket.

ÜdV

Előzmény: satya (45)