satya Creative Commons License 2000.02.12 0 0 45
Kedves Antisystem!
Éppen arról akarok beszélni, hogy nem kell egy 17 éves lánynak teherbe esnie!
Ha igazán szeretik egymást, akkor meg tudják várni, amig a lány leérettségizik stb.

Kedves EsTher!
1. HA igazán a másiknak akarná adni magát, akkor ennek jelét adná a közösség előtt is. /házasságkötés/
VAgy ha azért ezt mégsem - vajon miért? - akkor sem veteti el, mert komolyan szeretik egymást, igy vállalják szeretetük gyümölcsét. És amikor odaadták magukat egymásnak, akkor tudták, hogy akár még gyermekük is lehet.

2. Ha egészségügyi indoka van az abortusznak, akkor először is meg kellene ismertetni azokkal a meglévő lehetőségekkel a szülőket, amik segítik a beteg gyermekük gondozásában. Vannak olyan csopőortok, ahol ezt komolyan megteszik. Ugyanakkorbár tudva, hogy nem jó dolog az abortusz, ha minden lehetőséget megismertek, látják, hogy van segítség számukra, találkozhattak olyanokkal ,akik szintén ilyen gyermekeket nevelnek, és mégis az abortusz mellett döntenek, lelkiismeretük ezen döntését tiszteletben tartom. és ebben a helyezetben is minden segítséget megadnék annak, aki ilyen helyzetbe kerülne környezetemben.
Ami fontos, hogy nem egyetlen lehetőség az abortusz ilyen esetben sem.

3. Erőszak esetén ... Ilyen esettel meég nem találkoztam. (az előzővel igen, sőt segítőként foglalkoztam is beteg gyerekek nyaratatásával) Somindentől függhet, de ilyen esetben is legfontosabb a segítségnyújtás, és végső soron a lelkiismereti döntés elfogadása.

Megjegyzem, hogy az ilyen különleges esetek apró kisebbségben vannak az össz abortusz számban. Mindig ez a kibuvó, hogy ilyenkor mi van.

Kedves Evil Spider!
Mi a helyzet az öröklési joggal. Tudomásom szerint a meg nem született gyermek örökös, ha az apja közben meghal.

Egyébként úgy tudom, hogy nem szigorítást kért az alkotmánybíróság, hanem azt, hogy pontosítsák, mit jelent a válsághelyzet.

Kedves HJM!
Olvastam a körlevelet. Nem találtam benne olyat, hogy a szabad párválasztást bárki korlátozni akarná. Én sem erről beszéltem. Hanem arról, hogy a média által a fiatalság úgy van beállítva, hogy a testi kapcsolat bármikor, bárkivel lehetséges, és éppen ez hat leginkább az ellen, amikor a felelősségről beszélünk.
A dávodi ügyet nem akartam előhozni. Az egyik legilletékesebbel beszélgettem, az akkori bajai káplánnal. Amit a TVelhallgat, az az, hogy egyrészt először a gyerek meg akarta tartani a babát, másrészt, nem csak pénzt ajánlottak fel, hanem azt is, hogy az azonnali örökbefogadást is elintézik. A sajtó igen egyoldalúan tájékoztatott, és fújta fel az ügyet.

Üdv!
satya