Dr.W.Gy. Creative Commons License 2000.02.11 0 0 217
Itt van a kezemben a legújabb OHV. Nem jobb és nem rosszabb a többinél, igazából a diagramok 90%-a tök egyforma, mert a kérdésekre nem elég "szélesen" lehet válaszolni (pl. nem tudom, egy elsőéves, aki a villanytan ketteséért küzd, mennyiben tudja megírtélni a nála 40 évvel idősebb professzort, hogy annak a tárgy tudása "teljesen biztos" vagy "időnként téved")
Na mindegy, nem ezért akartam írni, hanem hogy megnézzük két félévra számított kari átlagot olyan kérdésben, amiről itt vitáztunk (1-legrosszabb, 5-a legjobb osztályzat)!

Az órák hány százalékán voltál jelen? - 4.5 (szóval mégiscsak járnak órára a hallgatók?)
Korrekt-e a számonkérések értékelése? - 4.2 (4.2-t nem nevezném szivatásnak)
Logikus-e az oktató tágyfelépítése? - 4
Fordulhattok-e az oktatóhoz kérdésekkel az órán kívül is? - 4.5 (! Ez a "mindig szívesen fogad és magyaráz" és az "általában szívesen fogad" között van, szóval ennyit a senki nem segít nekem kérdésről, ráadásul ez kari átlagvélemény.)

Ellenben a "Tanít-e az óra problémamegoldásra?" és a "mennyire mutat az oktató tárgyak közötti összefüggésekre?" kérdésekre közepes átlag jött ki, ami nem túl jó, de ezt nem is vitattuk.
Sajnos gyakrolat az esetek többségében nincs...