Delfi Creative Commons License 2000.02.11 0 0 21

>Húúú, de korán kelsz :)

A', dehogy, csak ma nem kellett bolcsodebe vinnem a nagyobbik fiamat, igy elobb kerultem gepkozelbe.
A feminista kerdesre mar megadta a valaszt Venek tanacsa(aki szinten a szebbik nemet kepviseli), igy ezt tovabb mar nem fejtegetnem. Egyebbkent sem vagyok otthon ebben a kerdesben, csak mint problemaforrasra akartam ravilagitani.
Kozben filozolfalgattam magamban a BKV illemkodexerol, ami szerint este 8 utan nem nyit ajtot a sofor. Ha gyerekkocsival vagy, akkor a felelos valaszolo szerint akar meg a _kozepso_ ajtot is kinyithatja. Csessze meg, ott ugyanugy van korlat.. :((
En mar keveredtem ezzel kapcsolatban vitaba egy soforrel, es utana menet kozben is azon gondolkodtam, hogy amikor jelzek hatul, vajon hajlando lesz-e ujra kinyitni az ajtot. Vegulis kinyitotta, de miert kellene nekem a sofor joindulatara biznom magam?
Egyebbkent sem latom ertelmet a korlatozasnak, azonkivul, hogy fel es leszallaskor meg nagyobb tomegen kell atverekednem magam, hiszen mindenki az elso ajto korul tomorul.
Az emberek nagyobb resze, koztuk en sem, mutatja meg a berletet a sofornek, ot meg raadasul nem is erdekli.
A 154-es jarat, minibusz amin nincs ilyen jellegu korlatozas, raadsul az utolso jarata 8 orakor indul, es kb. 10-15 perc mulva be is fejezi a muszakot. Amikor javitas miatt a "normal" meretu busz volt beallitva, a sofor nem volt hajlando kinyitni az ajtot, arra hivatkozva, hogy ki van irva az ajto fole, hogy nem nyithatja ki. De kerem! Az a buszra van ragasztva, es nem a jaratnal van meghatarozva! Nem volt hajlando termeszetesen ezt megerteni.
Ennyit a BKV-s illemkodexrol..

Előzmény: hkm (17)