ioio Creative Commons License 2000.02.11 0 0 2
Ezen hosszasan lehet vitatkozni.

Bevallom, hogy nekem tobb MP3 CD-m van mint audio.
Ami ha utana szamolunk, kb 100-szor tobb mp3-at jelent mint audio tracket.

Az hogy a kiadoknak mekkora veszteseg az nem nagyon erdekel, viszont a muveszeket sajnalnam, ha nagyobb veszteseguk lenne emiatt.

Van nehany ervem amivel mindket oldalt meg lehet tamogatni.
Az MP3-ban az a jo, hogy konnyen hozzajuthatsz zenekhez. Kedvedre hallgathatod, es nyugodtan eldontheted, hogy megveszed-e az albumot. Es itt jon a nagy kerdes, hogy ezek utan megveszi-e az ember a lemezt? En ugy vagyok vele, hogy igen, de csak akkor ha a zene valoban jo es tudom hogy nem unok ra egyhamar. Termeszetesen nem csak azert veszem meg, hogy "segitsek" az eloadonak, hanem mert a CD jobb mint az mp3.
Ezen megint lehet vitatkozni, hogy jobb valojaban. Szerintem igen, arrol nem is beszelve, hogy a neten valo sok osszevissza toltogetessel valamennyire romlik azok minosege. Egy-egy bajt nem sok de egy ido utan, mar jol lehet hallani azt is.
Ha az emberek igenyesek, kenyesek arra, hogy jo minusegu zenet hallgassanak, es valoban tetszik nekik a zene, netalan rajongoi az egyuttesnek, akkor nem "artalmas" az mp3, mert megveszik a CD-t.
En szereten az mp3-at, mert sok eloadot, es zenet ismertem meg vele, es sokkal jobban osztonzott a vasarlasra, mint a bolti meghallgatas.

Egyenlore ennyi, majd kesobb folytatom, (persze, csak ha lesz kivel vitatkozni)

ioio