Wisey Creative Commons License 2000.02.11 0 0 0
Hello!

Épp az Iron Maiden topicból jövök...
Tudod, igazad van. De szerintem sokunknak nincs pénze megvenni minden új CD-t. Megoldás még a használt CD, de hát nem lehet mindent így beszerezni. Én is szívesebben veszek eredeti CD-t, szívesen lapozgatom a bookletet és szebb a borító is, mint egy írható CD papírtokja... De egyszerűen nem győzném pénzzel. Tessék: itt az új Maiden album májusban, várhatóan 4000Ft tájékán. A maxi kijön áprilisban 1000Ft körül. Koncertjegy 4900Ft. Ezenkívül Stratovarius koncert (3200) és új album (4000 körül) is lesz... De ez persze csak saját probléma (minek ennyi koncert? :-)).
De tény: 1 eredeti lemez árából 3 másoltat is tudok szerezni.
Amúgy ez egy "mi volt előbb a tyúk vagy a tojás" eset. Tehát azért drága a lemez, mert a másolás miatt pénztől esnek el a kiadók, és ezt így próbálják behajtani. De ugyanakkor azért másolnak sokan, mert drága a lemez...
Attól félek, tényleg nincs megoldás. Arra ugyanis nem számítok, hogy egy új külföldi albumot 2500 forint körül adjanak...

Az mp3 még szerintem nem olyan komoly. Majd csak akkor, amikor széles körben elterjednek az mp3-lejátszó hifik...