Üdvözlet!
Ugyebár lemezkiadó "barátaink" "az mp3 felfalja a zenét" szlogenje tulajdonképpen találó lenne, ha nem csak a saját anyagi hasznukat védelmeznék, hanem esetleg a minőségi zene megőrzésére is figyelnének néha. Mert ugye gondolom abban egyetértünk mindnyájan hogy ami itt lemezkiadás címén megy az egy nagy 0. Nap mint nap szaporodnak az "együttecskék", az egyszámos előadók, akik mögött lehet hogy sok "szándék" van, de ennek semmi köze a zenéhez. Ha az mp3-tól megtudnák védeni a zenét, és azt a pénzt ami többletként jelentkezik, visszaforgatnák fiatal tehetséges előadók támogatására, akkor egyből más csengése lenne az egésznek. Mondjuk az tényleg gusztustalan amikor valaki mp3-ból próbál szakítani, és súlyos pénzekért terjeszt.
iron lion zion: felvetésed érdekes, és az hogy valóban amerikában kissé agresszívabban nyomulnak a fiúk az talán azért lehet, mert a jamaicai feketékre jellemző a pozitív életkedv és egy amolyan minden mindegy "always sunshine" felfogás a nyomor ellenére. Ugyanez amerikában már kicsit más, mert a nagy társadalmi különbségek és a feketék elnyomottsági érzése állandó lázadási kényszert okozhat, és erélyesebb hangot, bírálatot ütnek meg. Persze ez csak egy elmélet, remélem hozzászóltok.
fenevad: sajna nem láttam a filmet, majd megpróbálom megnézni. Konkrétan milyen zenék vannak benne? Én úgy tudom hogy a PE-ék feltették az albumukat, legalábbis ezt olvastam a neten egy Chuck D interjúban, bár lehet hogy rosszul vettem ki a szövegből.
Danee: új ember a házban!
FB