Törölt nick Creative Commons License 2022.05.31 -3 1 31866

Most ezzel mit akarsz mondani? Neked is csak ezt tudom mondani: Definiálnod kellene pontosan, hogy mit értesz váltófeszültség, váltóáram alatt.  Mit értesz egyenáram alatt.

A DCC jel melyik a kettő közül vagy ha egyik sem, akkor miért? Egy definíció szerint váltóáram az, amelynek iránya és intenzitása periodikusan változik. Ha rákötök a DCC-s sínpárra egy izzót, akkor ha azon áramot mérek, akkor annak az iránya és intenzitása is periódikusan változik. Ezzel egyetértesz? Ha igen, váltóáram és akkor innen már csak abba lehetne belekötni, hogy "periódikusan", mert a jel adattartamától is függ a periódus hossza és emiatt az változik is. 

Szerintem innen már nem túl érdekes a dolog és tényleg kezd off topic lenni és lehet, hogy tényleg akadémikus ez az egész vita: 
Tudjuk, hogy néz ki a DCC jel, láttuk szkópon, tudjuk, hogy a Vpp=kb 30 Volt, a két sín között mindig kb 15 Volt van, a sínen a kb 15 Volt polaritása cserélődik, tudjuk, ha rákötünk egy izzót a sínre, akkor az azon folyó áram ide-oda szaladgál, tehát nem egyenáram és azt is tudjuk, hogy milyen időközönként és miért.

Innen már az, hogy váltóáramnak titiláljuk-e, nekem teljesen mindegy.  De ha megmondod, miért fontos vagy DCC szempontból miért fontos, akkor lehet, hogy érdemes gondolkozni rajta.

Előzmény: benbe (31862)