Sajnálom. Mostanában én is inkább scotchot iszom, pedig előtte bourbonos voltam. Talán azt a kókuszosságot érzem kevésbé, amit a bourbonokben úgy imádtam. Igazából hullámzó, van hogy nagyon jól kiérzek mindent, néha kevésbé.
Remélem, legalább az abszintot, és az egyéb fűszeres italokat jól érzed.
A hétvégén gineket kóstolgattunk (mert hamar elfogyott a tonic, haha). Beefeatert, Heindrickset, Agárdit és sajátot. Az Agárdi új volt nekem, de már az első kortynál éreztem, hogy valami különlegessel van dolgunk. Összetett, és jó hosszú. A levendula zseniális ötlet, sikerült vele egyedit alkotni, ki fogom próbálni a sajátomban is. Az Agárdi gin a felhozatalból vert mindent, és azt hiszem, az angol ginek többségét is felülmúlja. Az angolok, lehet meglepődnének, mit tudunk.
A saját thumperes, kétéves ginem a Heindricksel partiban volt (hízott a májam), és a beefeatert bőven verte is. Ennek kevésbé örültem, mert a beefeatert előtte eléggé kedveltem. Korábban erősen borókás-citrusos volt. Most illatban ott van még, de ízben már mintha megváltozott volna, inkább keserű-gyökeres ízek uralkodnak benne, egyszerű, és kifejezetten rövid, vodkás szájérzetű. Lehet, hogy a nagyobb kiszerelés elve gyengébb minőségű, mint pl a cola esetében, vagy csak sokat állt a bolt polcán? Vagy tényleg lebutították? Nem tudom.